TD jun halve finale junior 17 maart 2024Junior turnsters Ise van de Wal en Mirthe Bazelmans en Senior turnsters Tessa de Rooij en Pien van der Vleuten hadden zich via de diverse kwalificatiewedstrijden weten te plaatsen voor de individuele halve finale van het NK. Vanuit deze halve finales kan alleen de top-3 zich vervolgens plaatsen voor het NK. Voor de landelijke toestelfinales kan alleen de nummer 1 zich plaatsen. Een moeilijke uitdaging dus die de meiden graag aangingen.

Mirthe en Ise hadden hun halve finale op 17 maart in Tilburg. Ze begonnen beiden sterk op het toestel brug met mooie oefeningen. Op balk waren ze ook aan elkaar gewaagd, helaas alleen in iets minder positieve zin.

Waar ze normaal super stabiel zijn waren ze vandaag wat wankel en moesten ze allebei twee vallen incasseren. Dat betekent eigenlijk automatisch dat een plekje op het podium er niet meer inzit. Toch lieten ze zich niet kennen en gooiden alles in de strijd om revanche te nemen op het toestel vloer om zo de wedstrijd toch positief af te kunnen sluiten. En hoe! Ise wist haar beste vloeroefening van het seizoen te turnen met mooie 'gestickte' landingen en moeilijke gymnastische sprongen. Dat leverde haar de beste score van alle deelnemers op dit toestel op en daarmee wist ze zich te plaatsen voor de landelijke toestelfinale vloer.

 

TD sen halve finale NK 23 maart 2024Een week later was het de beurt aan Pien en Tessa in Purmerend. Pien begon de wedstrijd met een erg goede tsukahara op sprong en Tessa had een mooie half in half uit. Op brug lukte het Pien om de moeilijke handstand opgooi te laten tellen en ook de rest van de oefening verliep erg goed. Geheel onverwacht wist ze hiermee zelfs tweede te worden op dit toestel, hetgeen haar de eerste reserve plaats opleverde voor de landelijke toestelfinales. Op balk had Tessa een enorm stabiele en goede oefening met alleen een fout bij de afsprong. Desondanks werd ze helaas onverwacht erg streng beoordeeld door de jury. Voor het laatste toestel vloer stond Pien nog zevende in het algemeen klassement dus ook voor haar leek een podiumplaats net iets te ver weg. Maar Pien wist ondanks een haperend muziekje toch een dijk van een vloeroefening te turnen. Uiteindelijk bleek haar score zelfs genoeg om alsnog op het podium terecht te komen met een mooie bronzen medaille en een NK meerkamp kwalificatie tot gevolg!

De NK finales zullen plaatsvinden op 20 april (meerkamp) en 21 april (toestelfinales) in Den Haag. 
Voor die tijd mogen bovenstaande turnsters ook nog uitkomen in teamverband op de halve finales voor teams. Het seniorenteam van GV Best doet dat op zaterdag 6 april in Vianen en het Junioren team op zondag 7 april in Vianen.

27 maart 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet