Nieuws

TH jun Job apr2024 2Onze meeste sporters hadden een thuiswedstrijd voor hun halve finale. De leeftijdscategorie van Job was (helaas) ingepland op de wedstrijd afgelopen weekend in Alkmaar. In de auto was het al duidelijk welke 2 doelen er op de planning stonden voor vandaag, namelijk een streksalto vanuit reus als afsprong van de rekstok en een Tsukahara op sprong. Vloer begon erg goed en werd gevolgd door zijn minst favoriete toestel. De schade op voltige bleef gelukkig relatief beperkt en we konden snel door naar de toestellen waar het om zou gaan. Na een goede oefening op de ringen kwamen we bij zijn eerste doel van vandaag.

TD jun halve finale junior 17 maart 2024Junior turnsters Ise van de Wal en Mirthe Bazelmans en Senior turnsters Tessa de Rooij en Pien van der Vleuten hadden zich via de diverse kwalificatiewedstrijden weten te plaatsen voor de individuele halve finale van het NK. Vanuit deze halve finales kan alleen de top-3 zich vervolgens plaatsen voor het NK. Voor de landelijke toestelfinales kan alleen de nummer 1 zich plaatsen. Een moeilijke uitdaging dus die de meiden graag aangingen.

Mirthe en Ise hadden hun halve finale op 17 maart in Tilburg. Ze begonnen beiden sterk op het toestel brug met mooie oefeningen. Op balk waren ze ook aan elkaar gewaagd, helaas alleen in iets minder positieve zin.

TD MB teamfinales mrt2024 teamGVBest mb4Terwijl de heren in Best aan het turnen waren, mochten de meisjes middenbouw op zondag 24 maart naar Asten voor de teamfinales. GV Best was goed vertegenwoordigd want alle drie de teams van de middenbouw stonden in de finale.

De finale van middenbouw niveau 3 vond als eerste plaats. Turnster Lieke Alleman, die vorig seizoen regiokampioen werd met haar team bij niveau 4, wist het deed jaar wederom waar te maken om regiokampioen te worden met haar team bij niveau 3!

TH Kevin podium BestBij de landelijke halve finales in eigen huis heeft Kevin Giesberts het zilver gewonnen. Bij de junioren II moest hij slechts één concurrent voor zich dulden waardoor hij zich ruimschoots plaatste voor de landelijke finales in april. Tegelijkertijd kwamen drie senioren van GV Best in actie; Rens Manders, Bram Versfeld en Sander Eickmans. Ook daar werden de nodige (toestel-)finaleplaatsen behaald.

Sander ringenKomend weekend is Gymnastiek Vereniging Best gastheer van de landelijke halve finales Turnen Heren. Daarnaast staat de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Eredivisie op het programma in sporthal Naestenbest. Het beloofd dus een mooi weekend te worden met turnen op hoog niveau.

Op zaterdagmiddag (start 13:20 uur) zullen ook een aantal turners van GV Best in actie komen. Bij de junioren II is Kevin Giesberts zelfs de favoriet; hij won namelijk alle kwalificatiewedstrijden. Tegelijkertijd komen bij de senioren maar liefst drie eigen turners in actie: Sander Eickmans, Bram Versfeld en Rens Manders. Zij kijken enorm uit naar deze thuiswedstrijd en hopen natuurlijk op een groot en enthousiast publiek. Meer informatie vind je op de wedstrijdpagina.

Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet