Nieuws

graden springgroepZaterdag 29 juni hebben de springers van de springgroep tijdens hun les weer de graden gesprongen. In de weken ervoor hebben ze allemaal hard getraind om de diverse sprongen te kunnen doen en het resultaat mag gezien worden! In het begin waren er nog wat zenuwen bij de oefeningen, ze moesten tenslotte laten zien wat ze kunnen en het feit dat er publiek bij was, hielp niet echt mee.

De jury was onder de indruk maar ook eerlijk en soms streng: af en toe was er een herkansing nodig maar ze hebben allemaal hun graden gehaald!

Gefeliciteerd allemaal!

TH Ahoycup 2024 voltige KevinVanwege hun goede resultaten op het Bondskampioenschap turnen mochten Kevin Giesberts en Pien van der Vleuten deelnemen aan de Ahoycup in het sportpaleis van Rotterdam Ahoy. Onder toeziend oog van duizenden toeschouwers hebben zij een mooie wedstrijd geturnd. Kevin wist zelfs twee podiumplaatsen te behalen.

Turnen in Ahoy is bijzonder. Niet alleen vanwege de grootte van de zaal en het vele publiek, maar ook omdat daar alle toestellen op een podium staan. Daarnaast turnen tegelijkertijd ook de nationale teams er hun Nederlands Kampioenschap (en dit jaar ook de Olympische kwalificatie).

Paalsport NK 1Bij het NK Paalsport (aerial & pole) op 1 en 2 juni j.l. zijn weer geweldige resultaten behaald. Op de eerste dag heeft onze hulpleiding Richelle goud behaald in de categorie Pole Sport Elite Novice Female. Ze heeft zich hiermee tevens geplaatst voor het WK later dit jaar in Zweden. Ook op de tweede dag mocht Richelle laten zien wat ze in huis heeft, maar dan in de categorie Aerial Hoop Elite Novice Mixed. Hier haalde ze een hele mooie bronzen medaille.

TH pup C toestel jun2024Traditiegetrouw was GV Best weer aanwezig bij de regionale toestelfinales in Tilburg. Florijn, Hugo, Jarno, Melle en Reza mochten daar voor de laatste keer dit seizoen hun beste oefeningen tonen aan de jury. Er is erg goed geturnd door deze jongens. Jarno, Reza en Melle blonken alle drie uit op het toestel sprong. Ze lieten zoals gewoonlijk een nette overslag over de pegases zien en daarmee eindigden ze op de 4e, 6e en 7e plaats op dit toestel. Het favoriete toestel van Hugo is voltige en dat was te zien. Met meer dan een punt verschil op nummer twee mocht hij de gouden medaille in ontvangst nemen.

TD MB4 toestelfinales regio 2024 pup1In het weekend van 8 en 9 juni werden de toestelfinales gehouden in Vught. Namens GV Best wist een groot aantal turnsters zich hiervoor te plaatsen. Een drietal meiden wisten hun startbewijs te verzilveren met een mooie podiumplaats. Samen namen zij in totaal 4 medailles mee terug naar Best.

Zaterdagochtend mochten de MB4 turnsters als eerste in actie komen. Guusje had het bonus onderdeel zolendraai toegevoegd aan haar brugoefening, helaas was deze tijdens de wedstrijdoefening niet gelukt maar ondanks een val behaalde ze nog een mooi cijfer.

Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet