Nieuws

groep 14 18 jaar show dans a lon smallbij dansvoorstelling Newsflash van Dans-à-Lon.

De jazzdans groep van 14-18 jaar en de docenten van de paalsport waren door dansschool Dans-à-Lon uitgenodigd om tijdens de jubileumshow van hun 12,5-jarig bestaan een gastoptreden te verzorgen. Helaas is de show door de lockdown in 2021 niet door gegaan, maar op 8 juli 2022 was het eindelijk tijd voor de dansvoorstelling "Newsflash".

Naast optredens van de dansgroepen van Dans-à-Lon waren er gastoptredens van onze eigen Gymnastiek Vereniging en klassieke dans van Cultuurspoor. Hierdoor was het een erg diverse show met dansen gerelateerd aan nieuwsitems van de afgelopen 12,5 jaar.

Pierre_50.jpgPierre Groos is 50 jaar lid van onze vereniging. Namens het bestuur hebben wij hem bedankt op zijn eigen groep en heeft hij het welverdiende 'KNGU 50' speldje gekregen. Pierre, proficiat met je jubileum en we hopen je nog lang te mogen verwelkomen.

Jazzdans MastersDe jazzdansgroep masters was uitgenodigd voor een gastoptreden tijdens het evenement “Doen in ’t Tejaterke” van PVGE Best. Door de plotselinge virusuitbraak Covid19 was het optreden bij Gymnastiek Vereniging Best op 28 maart 2020 op de valreep afgelast. Alles was klaar, de outfit was gepast, de dans zat goed in het geheugen en in de benen, ze stonden klaar om op te treden, maar helaas, alles was dicht.

Superblij waren ze dat ze door PVGE Best in de gelegenheid werden gesteld om hun dansen toch te kunnen laten zien aan een groot publiek. De eerste dans was op muziek van de ABBA-medley en werd door het publiek enthousiast ontvangen. De tweede dans was de Twist van Chubby Checker. Ook daar werd enthousiast voor geklapt. En toen de groep het publiek vroeg om mee te dansen, kwamen er snel een aantal dames van de tribune naar beneden. Het was een groot succes.

Jose Marleen GL3 vierkantWe hebben er weer twee gediplomeerde trainers bij. Rik van Laarhoven en Myriam Bogers zijn afgelopen zondag geslaagd voor de cursus Gymnastiek Leider niveau 3. Van harte gefeliciteerd en we wensen jullie nog heel veel lesgeefplezier bij onze vereniging.

GV Best vindt het belangrijk dat haar trainers gediplomeerd zijn zodat we kwalitatief goede en veilige lessen kunnen geven. Pien en Clarissa zijn bezig met de cursus Gymnastiek Leider niveau 3 en in oktober zullen er weer 8 assistenten starten met de cursus Gymnastiek Leider niveau 2.

Showcase paalsportOp vrijdag 15 juli sloot de afdeling paalsport van GV Best het seizoen af met een showcase avond. Diverse leden waren al langere tijd bezig om zelf een act te schrijven. Vanavond was het eindelijk zo ver om hun talenten te laten zien aan het publiek. Het was ook een mooi moment voor de ouders van onze jongere leden om te zien hoe dat nu gaat, een paalsport-routine.

Van ‘The greatest showman’ tot ‘Harry Potter’
Er stonden tien acts op het programma, allemaal ondersteund door mooie (film)muziek. Er waren solo-optredens bij, maar ook acts met twee of drie deelnemers. De laatste make-up werd nog even aangebracht en toen barstte het spektakel los. Na een kick-off vanuit de instructrices waren eerst de jongere leden aan de beurt.

Copyright © 2022 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet