Nieuws

Regio TD jan2019 InstapOp 12 en 13 januari j.l. vond in Vught de eerste wedstrijd van het seizoen plaats voor de turnsters van GV Best die uitkomen in de N3, jeugd N4 en 3e divisie. Op zaterdag mocht instapper Fienelot het spits afbijten. Dit was voor haar zelfs haar eerste wedstrijd ooit. Door hard te werken in de training heeft Fienelot de juryleden laten zien dat ze in dit deelnemersveld thuis hoort. Ook de pupillen I waren op zaterdag al aan de beurt. Hier hebben Ziva, Sanne, Tessel, Nienke, Nienke en Lenne een prima eerste wedstrijd geturnd. Zo heeft Nienke van den Biggelaar een huizenhoge salto voorover gemaakt op sprong, Ziva heeft een kip op de rekstok geturnd, Sanne heeft laten zien dat ze hard aan de kracht onderdelen heeft gewerkt, Tessel heeft een strakke balkoefening geturnd, Nienke Rokven heeft een uitstekende arabier flikflak geturnd op vloer en Lenne heeft laten zien dat zij erg goed op de muziek kan turnen op vloer.

GymBijzonder jan2019Sinds 3 jaar kunnen kinderen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornis (zoals A.D.H.D. of autisme) sporten bij Gymnastiek Vereniging Best. GymBijzonder is opgezet voor deze doelgroep omdat er weinig sportaanbod is voor hen. Het doel is om (samen) plezier te ervaren in bewegen, werken aan de conditie en vertrouwen krijgen in het eigen lichaam.

cursus niveau 1Wij vinden het belangrijk dat niet alleen onze hoofdleiding, maar ook de hulpleiding goed is opgeleid. Vandaar dat we recent zijn gestart met de cursus Assistent Leider niveau 1. Deze cursus wordt intern verzorgd door onze eigen trainerscoaches. Na afronding van deze cursus kan men bij de KNGU verder gaan met Assistent Leider niveau 2 of zelfs voor de cursus Leider niveau 3 en verder. Hieronder een verslagje van de eerste cursusdag, geschreven door enkele cursisten.

 

Districtwedstrijd Zuid 2e div dec2018 senioren kleinZaterdag 8 december j.l. mochten Esmee Vreeswijk en Clarissa Giesberts het spits afbijten van het nieuwe wedstrijdseizoen tijdens de eerste kwalificatie wedstrijd van district Zuid.

Clarissa komt dit seizoen voor het eerst uit bij de senioren en was enorm verrast dat ze mee kon turnen. Ze had de dag ervoor pas toestemming gekregen van haar fysiotherapeut na een lange periode van blessureleed. Met aangepaste oefeningen wist ze de hele wedstrijd uit te turnen en maakte daarmee een geslaagde comeback. Een positieve opsteker en hopelijk het begin van een verder pijnvrij seizoen.

Esmee Vreeswijk is dit jaar weer meer uren gaan trainen nadat ze een jaar rustig aan heeft gedaan i.v.m. school. Die extra trainingsarbeid wierp meteen zijn vruchten af. Voor het eerst in vier jaar tijd wist Esmee weer een tsukahara op sprong te turnen op een wedstrijd. Een moeilijke sprong die beloond werd met een hoge score. Daarmee was de wedstrijd voor Esmee eigenlijk al geslaagd.

ZP week2018Traditiegetrouw stuurt Sinterklaas zijn leukste, lenigste en soms drukste pietjes naar Gymnastiek Verenging Best. In de week van 26 november zijn de jongste groepen weer bezocht. Sinds een aantal jaar heeft Sinterklaas een heus pietendiploma opgesteld om alle kinderen van onze vereniging te testen op hun pietvaardigheden. Het diploma diende als basis voor de vele variaties aan pieten opdrachten.

Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet