Nieuws

Regio TH 2018 klein

4 februari j.l. vonden de regionale kampioenschappen Brabant – Zeeland plaats. Omwille van de kwalificatie voor de kwartfinale van het NK deden bij de onderbouw ook de jongens uit Limburg mee aan de wedstrijd. Voor Sander Eickmans en Aslan Poturak was dit de eerste wedstrijd in de kle(u)ren van GV Best en Stan van Ballekom maakte zijn rentree. Bram Versfeld turnde zich als eerstejaars junior knap naar de 3e plaats en Kevin Giesberts kroonde zich tot kampioen bij de pupillen.

Op zondag 28 januari vonden de regiokampioenschappen plaats voor de meisjes die uitkomen in de 2e divisie, de N2 en Jeugd N3. Clarissa Giesberts, Esmee Vreeswijk, Nienke van den Biggelaar, Lotte de Laat en Meike van den Berk hebben hun voorwedstrijden er al op zitten en mochten zich tijdens de regiokampioenschappen proberen te plaatsen voor de toestelfinales.

RK TD 2018 2e div n2

Voorwedstrijd regio TD 2018 N3 3e div podium MaaikeOp zaterdag 27 januari vond de eerste regionale voorwedstrijd plaats voor de meisjes die uitkomen in de N3 en 3e divisie. Via de twee voorwedstrijden kunnen de meisjes zich plaatsen voor de regionale toestelfinales, en nog belangrijker, de halve finale van het NK. Bij de junioren mochten Maaike Nuys en Pien van der Vleuten het spits afbijten namens Gymnastiek Vereniging Best. Erin Sollie was helaas geblesseerd en kon daardoor niet meeturnen, maar ze kwam natuurlijk wel haar teamgenootjes aanmoedigen.

 

check GCA 2017 kleinEerder schreven we al dat onze leden gezamenlijk 1525 loten hebben verkocht met de Grote Clubactie. Veel jeugdleden hebben daarmee een extra zakcentje verdiend, maar ook de clubkas profiteert van de verkochte loten. De check hebben we inmiddels in ontvangst genomen en we hebben maar liefst €3660,- opgehaald.

Iedereen bedankt voor het (ver)kopen van de loten en we hopen dat jullie volgend jaar weer zo goed jullie best doen om zo veel mogelijk loten te verkopen!

Voorwedstrijd regio TD 2018 instap N3 kleintijdens hun eerste 'grote' turnwedstrijd.

Zondag 21 januari stonden de vijf jongste turnstertjes, de instappers, van Gymnastiek Vereniging Best al vroeg in de ochtend in Reusel klaar voor een turnwedstrijd. Hun allereerste turnwedstrijd wel te verstaan. De meiden hadden hard getraind voor deze wedstrijd en hadden er erg veel zin in. Soms vonden ze het nog een beetje spannend en keken ze goed hoe het er bij zo’n grote wedstrijd aan toe gaat.

De meiden begonnen met hun nieuwe vloeroefening. Op dit toestel lieten Sanne van Adrichem, Nienke van den Biggelaar en Nienke Rokven een keurige arabier flikflak zien. Hierna gingen ze naar sprong, waarbij ze allemaal met de salto’s en de streksprong tot stand kwamen. De rekstok bleek nog een beetje te lastig en daar gaan we flink op oefenen. Als laatste deden de dames een keurige balkoefening waarbij de loopsprong van Lenne van den Oetelaar positief opviel en de radslag van Tessel van Boven bijna tot stand op de balk lukte.

Het was een leuke en leerzame ochtend waarbij de turnstertjes hun beste beentje voor hebben gezet. De komende tijd gaan ze weer hard trainen om op 25 februari, bij de 2e voorwedstrijd in Valkenswaard, weer nieuwe onderdelen te laten zien. Ze hebben allemaal ontzettend genoten van hun eerste optreden als wedstrijdturnster.

Copyright © 2018 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet