Nieuws

TD MB3 Lieke nov2023Afgelopen weekend stonden in Best de eerste voorwedstrijden turnen dames regio Brabant Oost op het programma. Op zaterdagochtend in de eerste wedstrijdronde mocht turnster Lieke Alleman het spits afbijten. Lieke turnt dit seizoen een niveau hoger ten opzichte van vorig seizoen, namelijk middenbouw niveau 3. Ze turnt in een gecombineerd team met de clubs Voorwaarts uit Veldhoven en Prins Hendrik uit Vught. Naast dat Lieke in de eerste ronde mocht starten mocht ze ook nog eens als allereerste van het team de wedstrijd openen op vloer met haar nieuwe vloeroefening en dat ging super! Wat ook echt super goed ging was haar brugoefening waarmee Lieke het hoogste punt van heel de wedstrijd behaalde. Ook de meisjes van Prins Hendrik en Voorwaarts lieten mooie oefeningen zien met dito scores. Na een spannende en lange tijd wachten kwam daar de uitslag. Het team BVV (Best, Veldhoven, Vught) behaalde de gouden medaille!

van regionale voorwedstrijd Turnen Dames regio Brabant Oost.

kngu gastheerNa enkele jaren van afwezigheid was de sporthal Naestenbest in Best weer eens het strijdtoneel van een grote turnwedstrijd onder auspiciën van de KNGU. In het weekend van 25/26 november kwamen zo’n 350 turnsters naar Best voor de eerste regionale kwalificatiewedstrijd Turnen Dames. De middenbouw niveau 3 en 4 en de bovenbouw supplement D en E trapten hier hun seizoen af.

TH team niv3 kwalificatie nov2023Het vorige seizoen eindigde met de individuele NK finales in Waalwijk. Afgelopen weekend was Waalwijk eveneens het toneel van de start van het nieuwe seizoen. Het landelijke seizoen start met de kwalificaties voor teams. GV Best heeft landelijk twee teams in de competitie; een team in niveau 3 en een (mix)team in niveau 2.

Het team niveau 3 bestaat uit Job, Kevin, Rémon en Rens en beet in Waalwijk het spits af. Een sporthal waar Rens goede herinneringen aan heeft vanwege de zilveren medaille op de landelijke toestelfinale van vorig seizoen. Ook nu turnde hij weer een mooie, stabiele brugoefening. Daarnaast haalde hij veel punten op vloer.

1e team kwalificatie senior TD 12 nov 2023Afgelopen zondag mochten Tessa de Rooij, Maaike Nuijs, Pien van der Vleuten en Clarissa Giesberts in Nijmegen wederom de wedstrijdvloer betreden, maar dit keer voor de 1e kwalificatie voor teams. Tijdens een teamwedstrijd mogen er per toestel (sprong, brug, balk en vloer) 3 turnsters een oefening laten zien, waarbij de beste 2 punten per toestel tellen.

Alle meiden hebben tijdens deze wedstrijd hun aandeel geleverd! Maaike schitterde met een prachtige burgoefening, Clarissa turnde rustig en beheerst op balk, Pien toonde haar power op vloer en Tessa liet zien dat ze goed met wedstrijdspanning om kan gaan: op alle toestellen heeft zij het maximale eruit gehaald.

TD sen 1e kwalificatie 23 24Zaterdag 4 november mochten Tessa de Rooij, Maaike Nuijs, Pien van der Vleuten en Clarissa Giesberts afreizen naar Weert voor hun eerste individuele kwalificatiewedstrijd op weg naar het NK. Zo’n eerste wedstrijd van het seizoen is altijd een beetje spannend en aftasten om te zien wie de concurrentie is en wat het niveau is. Maar ook een leuk weerzien met turnsters en trainers uit alle hoeken van Nederland.

Pien en Tessa kenden een fantastische wedstrijd. Tessa bleef op alle toestellen foutloos en met een hele mooie nieuwe, zelf gemaakte (!) choreografie op vloer wist ze zeer hoog te scoren. Voor Pien leek de slechts 10cm brede balk vandaag opeens extra breed te zijn want ze turnde haar oefening zo stabiel en foutloos dat het leek alsof ze gewoon op de vloer turnde i.p.v. op zo’n smalle balk.

Copyright © 2023 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet