TD MB3 Lieke nov2023Afgelopen weekend stonden in Best de eerste voorwedstrijden turnen dames regio Brabant Oost op het programma. Op zaterdagochtend in de eerste wedstrijdronde mocht turnster Lieke Alleman het spits afbijten. Lieke turnt dit seizoen een niveau hoger ten opzichte van vorig seizoen, namelijk middenbouw niveau 3. Ze turnt in een gecombineerd team met de clubs Voorwaarts uit Veldhoven en Prins Hendrik uit Vught. Naast dat Lieke in de eerste ronde mocht starten mocht ze ook nog eens als allereerste van het team de wedstrijd openen op vloer met haar nieuwe vloeroefening en dat ging super! Wat ook echt super goed ging was haar brugoefening waarmee Lieke het hoogste punt van heel de wedstrijd behaalde. Ook de meisjes van Prins Hendrik en Voorwaarts lieten mooie oefeningen zien met dito scores. Na een spannende en lange tijd wachten kwam daar de uitslag. Het team BVV (Best, Veldhoven, Vught) behaalde de gouden medaille!

TD sup D team nov2023In wedstrijdronde twee mocht het juniorteam bestaande uit Ziva Mutsaerts, Emi Cheng, Finne Stalenhoef, Ise van den Wildenberg, Mirthe Bazelmans en Ise van de Wal hun eerste teamwedstrijd turnen in eigen huis. Van de zes turnsters mochten er per toestel drie turnsters hun oefening laten zien waarvan vervolgens de beste twee scores telden voor het totaalresultaat. Op brug turnde Mirthe voor het eerst een losom halve draai kip in haar oefening en een salto 1/2 draai afsprong. Ise van de wal eindigde zelfs met de gestrekte versie hiervan. Op balk liet Ise van den Wildenberg een mooie combinatie van wisselspagaat met een spagaatsprong zien. Finne kwam voor het eerst voor GV Best uit op een wedstrijd en liet meteen zien waarom vloer haar favoriete toestel is. Mooie acrobatische sprongseries in combinatie met een fantastische uitstraling leverde een hoge score op. Ise van de Wal turnde een mooie nieuwe choreografie met een arabier schroef op het eind. Op het toestel sprong lieten Ziva en Emi beide een hoge half in half uit zien. Na vier toestellen kwam het team slechts een paar tienden van een punt tekort voor het brons. Volgend weekend mogen deze turnsters opnieuw hun kunnen laten zien op hun eerste individuele plaatsingswedstrijd van het seizoen.
TD sup E team nov2023
In de laatste wedstrijdronde van de dag was het de beurt aan jeugd turnsters Fienelot Piek, Jill van de Westerloo en Julia Veraart. Zij turnden in een gemengd team met drie turnsters van SOS Goirle. Voor Jill en Julia was het extra spannend omdat het hun eerste wedstrijd was in de bovenbouw. Fienelot maakte een fantastische half in half uit over de Pegasus waarmee ze tot de beste turnsters op dit toestel behoorde. Op balk wist Julia haar zenuwen in bedwang te houden en turnde tot haar eigen verrassing en blijdschap een bijna foutloze oefening. Jill turnde voor het eerst twee verschillende kippen op brug en straalde op vloer met haar nieuwe choreografie.


Dag 2

TD MB4 team nov2023Op zondag in de eerste wedstrijdronde mocht het jongste team van GV Best haar teamwedstrijd gaan turnen. Het team bestaat uit Elin Nissen, Noor Piscaer, Naomi Lievaart, Anouk Schavemaker, Myrthe Bos en Lexi van den Elzen. Voor Anouk, Myrthe en Lexi was het extra spannend omdat het hun allereerste ‘echte’ wedstrijd was. Anouk wist de zenuwen goed onder controle te houden bij brug, alle elementen waren gelukt! Ook Elin turnde een vloeiende brugoefening waardoor ze bijna de hoogste score van de wedstrijd behaalde. Op het toch wel zenuwslopende toestel balk wisten alleen Lexi en Noor zich staande te houden op het smalle evenwichtstoestel. Noor liet tevens een erg mooie vloeroefening zien en ook Naomi wist na het spannende onderdeel arabier flikflak (wat ze voor het eerst liet zien in een wedstrijd) haar oefening mooi uit te turnen. Tijdens het laatste toestel sprong liet Myrthe twee erg mooie sprongen zien waaronder zelfs de sprong half in half uit. Al met al hebben de turnsters het erg goed gedaan en wisten ze het podium te halen met de bronzen medaille! Elin en Noor behaalde individueel zelfs de top 5 met een 2e plaats voor Elin en een 4e plaats voor Noor.

TD MB4 team Best Vught nov2023Na één ronde zonder turnsters van GV Best mochten in de allerlaatste ronde Maud van de Schoot, Guusje Claassen en Iris Baudewijns het wedstrijdweekend afsluiten. Zij turnen in een gecombineerd team met drie turnsters van Prins Hendrik uit Vught. Maud startte meteen heel goed door twee super goede sprongen over de pegasus te laten zien. Guusje turnde een goede brugoefening met een hoge salto af tot stilstand en Iris liet voor het eerst een stut tot handstand zien in haar vloeroefening. Ook de drie turnsters van Prins Hendrik uit Vught hebben erg mooie oefeningen laten zien. Het team behaalde dan ook de gouden medaille! Daarnaast wist Iris individueel zelfs de 1e plaats de behalen en Maud werd daarachter knap 2e. Het was een erg geslaagd weekend, zowel qua resultaten als qua organisatie. 

Klik op de foto's voor een vergroting

27 november 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet