TH Ahoycup 2024 voltige KevinVanwege hun goede resultaten op het Bondskampioenschap turnen mochten Kevin Giesberts en Pien van der Vleuten deelnemen aan de Ahoycup in het sportpaleis van Rotterdam Ahoy. Onder toeziend oog van duizenden toeschouwers hebben zij een mooie wedstrijd geturnd. Kevin wist zelfs twee podiumplaatsen te behalen.

Turnen in Ahoy is bijzonder. Niet alleen vanwege de grootte van de zaal en het vele publiek, maar ook omdat daar alle toestellen op een podium staan. Daarnaast turnen tegelijkertijd ook de nationale teams er hun Nederlands Kampioenschap (en dit jaar ook de Olympische kwalificatie). TD Ahoycup 2024In de dagen voorafgaand aan de wedstrijd kan er al getraind worden op het podium en gedurende de wedstrijd is er een complete inturnhal beschikbaar.

Twee jaar geleden mocht Pien hier al eens aan ruiken, toen ze in Ahoy de balkfinale mocht turnen. Hoewel balk niet haar favoriete toestel is, zette ze er toentertijd een mooie oefening neer. Dit jaar mocht ze de gehele meerkamp turnen, waardoor ze op alle vier de toestellen kon laten zien wat ze in huis heeft. Op de vloer turnde ze een nieuwe combinatie, namelijk een arabier schroef direct gevolgd door nog een salto. Op de balk turnde ze zelfs een combinatie van drie gymnastische elementen, wat extra bonus opleverde. Met een mooie 15e plaats sluit ze het seizoen af en zal ze volgend jaar een niveau hoger uitkomen.

Ook Kevin had zich geplaatst voor de finale op de meerkamp, die bij de heren uit zes toestellen bestaat. Na een spannende wedstrijd, met o.a. twee nieuwe sprongen en hele nette oefeningen op de ringen en de brug, eindigde hij fier op de tweede plaats. Bij de toestelfinales een dag later, moest hij met maar liefst vijf finales bijna weer een hele meerkamp turnen. Met de inspanningen van de vorige twee dagen nog in de benen (en armen) begon hij goed aan de rekstok, wat hem wederom een zilveren medaille opleverde. Op het paard voltige was hij favoriet voor de titel, maar op het allerlaatste moment ging het mis en moest hij het paard voortijdig verlaten. Op ringen, sprong en brug turnde hij prima oefeningen, waarmee hij net buiten de top-3 eindigde. Ook voor hem een fantastische afsluiting van het seizoen en daarnaast zijn tijd bij de junioren.

TH_Ahoycup_2024_brug_Kevin.jpg TH_Ahoycup_2024_podium.jpg


Klik op de foto's voor een vergroting

28 juni 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet