TD MB4 toestelfinales regio 2024 pup1In het weekend van 8 en 9 juni werden de toestelfinales gehouden in Vught. Namens GV Best wist een groot aantal turnsters zich hiervoor te plaatsen. Een drietal meiden wisten hun startbewijs te verzilveren met een mooie podiumplaats. Samen namen zij in totaal 4 medailles mee terug naar Best.

Zaterdagochtend mochten de MB4 turnsters als eerste in actie komen. Guusje had het bonus onderdeel zolendraai toegevoegd aan haar brugoefening, helaas was deze tijdens de wedstrijdoefening niet gelukt maar ondanks een val behaalde ze nog een mooi cijfer.

Elin had o.a. een mooie brugoefening met een hoge salto af.TD MB4 toestelfinales regio 2024 pup2 3 Noor wist een keurige vloeroefening te laten zien waar het cijfer later nog werd aangepast omdat de jury enkele bonus-onderdelen had gemist, ze kreeg er 0.9 punten bij! Iris moest helaas een val bij balk incasseren maar had op de andere drie toestellen erg netjes geturnd, bij vloer kwam ze helaas net 0.1 tekort voor een medaille. Maud wist met een wat overbelaste enkel toch een volledige wedstrijd te turnen en nam zelfs de zilveren medaille op brug mee naar huis!

In wedstrijdronde twee waren Myrthe en Lexi aan de beurt. Myrthe turnde voor het eerst het onderdeel kip in haar brugoefening wat erg knap is als eerstejaars middenbouw niveau 4 turnster. Lexi had op het toestel balk pech door een houding te vergeten wat erg veel punten heeft gekost, de rest van de oefening was erg stabiel geturnd. Ook kwam ze zowel op het toestel sprong als het toestel vloer net iets te kort voor het podium.

TD toestelfinales regio 2024 zondagDe volgende ochtend mochten Julia Veraart en Lieke Alleman in de ochtend hun finale(s) turnen. We begonnen aan de ene kant van de zaal voor de balkfinale van Julia (Jeugd E), ze maakte mooie sprongen en een hoge salto af maar helaas ook een val. Toen zijn we met de turnsters en trainers verhuisd naar de andere kant van de zaal voor de sprong- en brugfinale van Lieke (MB3). Op het toestel sprong was het alles of niets voor Lieke dus ze heeft de twee moeilijkste sprongen laten zien en dat resulteerde zelfs in de bronzen medaille. Op brug heeft Lieke het gehele seizoen al heel hoog gescoord en ook vandaag in de finale wist ze de hoogste score te behalen en mocht ze het goud meenemen!

In de middag mochten Ise van de Wal en Mirthe Bazelmans dit drukke wedstrijdweekend afsluiten. Mirthe begon erg stabiel op balk, met een schitterend ‘boogje twistsalto’ als einde. Ze greep hier net naast de medailles en werd knap vierde. Ise van de Wal toonde haar lenigheid en sierlijkheid op vloer en mocht op de hoogste plek het podium betreden. Op brug lieten beide dames zien dat zij de afgelopen weken hard op dit onderdeel hebben geoefend. Ise mocht hier de zilveren medaille in ontvangst nemen, Mirthe werd op dit toestel zesde.

 

Volledige lijst met deelnemers:

Middenbouw niveau 4
Guusje Claassen op brug
Elin Nissen op sprong en brug
Noor Piscaer op sprong, brug en vloer
Iris Baudewijns op sprong, brug, balk en vloer
Maud van de Schoot op sprong, brug, balk en vloer
Myrthe Bos op sprong en brug
Lexi van den Elzen op sprong balk en vloer

Middenbouw niveau 3
Lieke Alleman op sprong en brug

Jeugd supplement E
Julia Veraart op balk

Junior supplement D
Ise van de Wal op brug en vloer
Mirthe Bazelmans op brug en balk

15 juni 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet