TD MB4 en Jun regiofinales mei2024Zondag 26 mei stonden de individuele finales op het programma voor de middenbouw niveau 4 (turnsters uit 2013 en 2014) en de junioren supplementen D.

Anouk Schavemaker, Myrthe Bos en Lexi van de Elzen, turnsters middenbouw niveau 4 uit het jaar 2014, hadden zich alle drie geplaatst voor deze finale. Ze begonnen op het toestel brug waar Anouk meteen een overwinning had want het onderdeel ophurken en naar de hoge legger springen was gelukt! Op balk wist Myrthe haar oefening te turnen zonder val van de balk te maken. Lexi liet op vloer zien dat ze vrijwel alle bonus onderdelen beheerst. Het laatste toestel sprong wisten alle drie de turnsters een 12.750 te behalen met het onderdeel half in half uit! Uiteindelijk is Lexi 10e, Myrthe 11e en Anouk 20e geworden in het grote deelnemersveld.

TD_MB4_regiofinales_mei2024.jpg TD MB4 regiofinales mei2024 2

TD MB4 regiofinales mei2024 podiumIn de middag mochten Noor Piscaer en Elin Nissen hun finale turnen. Zij zijn turnsters middenbouw niveau 4 uit het jaar 2013. Op brug heeft Noor voor het eerst het moeilijke onderdeel 'kip' laten zien! Op balk wisten beide turnsters zich staande te houden. Elin liet een enorm strakke vloeroefening zien en Noor behaalde een 13.000 op sprong met half in half uit. Tijdens de prijsuitreiking mocht Elin de zilveren medaille in ontvangst nemen na een hele nette wedstrijd. Ook Noor mag trots zijn en werd uiteindelijk 17e met kleine verschillen tussen de 28 deelnemende turnsters.

TD_jun_regiofinales_mei2024.jpgOok junior turnsters Emi Cheng, Ziva Mutsaerts, Mirthe Bazelmans, Finne Stalenhoef, Ise van den Wildenberg en Ise van de Wal hadden zich geplaatst voor de regiofinale meerkamp. Ondanks het vele blessureleed, en daardoor minder training, turnde Mirthe een hele goede wedstrijd. Haar boogje salto afsprong van balk was vrijwel perfect en ook op vloer turnde ze mooie wisselspagaten. Uiteindelijk wist ze op een hele goede 8e plaats te eindigen. Emi liet zien dat ze goed kan springen want ze vloog echt over de pegases. Op vloer turnde ze voor het eerst dit jaar haar complete oefening uit, een mooie opsteker voor volgend seizoen. Ise van den Wildenberg had ook goede springbenen vandaag want ze sprong een mooi ingedraaide en hoge half in half uit over de pegases. Finne straalde zoals altijd tijdens haar favoriete toestel vloer en ook op sprong turnde ze een mooie half in half uit. Ise van de Wal kende ook een erg goede dag. Op vloer turnde ze voor het eerst een anderhalve schroef en op brug wist ze zelfs het een-na-hoogste punt van alle deelnemers te behalen. Ze lag hiermee op koers voor een medaille maar helaas viel ze met boogje van de balk waardoor ze net tekort kwam voor het podium. Alle turnsters konden tevreden terug kijken op een goede en leuke wedstrijd.

Het wedstrijdseizoen van Turnen Dames is hiermee bijna afgelopen. Over twee weken staan voor Ise van de Wal en Mirthe nog de regionale toestelfinales op het programma en op zondag 23 juni mag senior turnster Pien van der Vleuten deelnemen aan de Ahoycup op het grote NK in Ahoy. Een waar hoogtepunt om het seizoen mee af te sluiten.

27 mei 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet