NK TH 2024 Kevin meerkampKevin Giesberts Nederlands Kampioen 
Bij het bondskampioenschap turnen heren zijn door de turners van Gymnastiek Vereniging Best maar liefst zes podiumplaatsen behaald. Op zaterdag 20 april vonden de meerkampfinales plaats, waar Kevin Giesberts vol trots het goud kreeg omgehangen. Ook in de seizoensranking werd hij eerste, waardoor het nogmaals op het hoogste podium mocht plaatsnemen om de beker in ontvangst te nemen. De volgende dag was Nijmegen het strijdtoneel van de toestelfinales, waar nog eens 5 medailles werden veroverd.

Meerkampfinales
Vier turners van GV Best hadden zich via de kwalificaties en halve finale geplaatst voor de meerkampfinale over zes toestellen; vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. Voor Job Manders (junior I) was het zijn eerste NK finale en hij turnde gedegen naar zijn beste totaalscore van dit seizoen. Bij de junioren II was het aan Kevin Giesberts om de favorietenrol waar te maken. Hij begon sterk aan de zeskamp en zag het door een foutje in de vijfde ronde nog spannend worden, maar wist uiteindelijk nipt te winnen. Veel moeilijke elementen met over het algemeen goede scores voor de uitvoering maakten hem de terechte winnaar. Daarnaast heeft hij over het gehele seizoen de meeste punten behaald waardoor hij naast de overwinning op het bondskampioenschap ook de seizoensbeker mee naar huis nam. Bram Versfeld en Sander Eickmans komen beide uit bij de senioren. Beiden hadden helaas één toestel waarop het minder goed ging, waardoor ze uit de top-10 vielen. Op de andere toestellen lieten ze zien wel degelijk in deze finale thuis te horen.

NK TH 2024 meerkampers

v.l.n.r. Kevin, Bram, Sander en Job

Toestelfinales
Dezelfde vier turners hadden zich geplaatst voor in totaal acht toestelfinales. Job gaf zijn debuut extra glans door op rekstok als 3e te eindigen. Hij was niet de enige die op de rekstok in de finale stond, want ook Sander (5e) en Kevin (zilver) mochten op dat toestel hun finale laten zien aan de jury. Kevin zagen we ook terug op de brug, waar hij nipt 4e werd. Diezelfde klassering behaalde hij ook op de vloer. Bram mocht eveneens turnen op vloer en zijn oefening was goed voor de bronzen medaille. Vol trots moest hij daarna nog zijn oefening op het paard laten zien en die oefening kwam hij goed door waardoor hij ook daar het brons won. Het paard is een lastig toestel waarbij een klein foutje grote gevolgen kan hebben voor het eindresultaat. Desondanks is dat het lievelingstoestel van Kevin en zijn doel was dit seizoen om kampioen te worden op dat toestel. Hij voerde zijn zeer moeilijke oefening uit zonder grote fouten en eindigde met een gigantische voorsprong de 1e plaats. Doel behaald.

NK TH 2024 Bram toestel NK TH 2024 Job toestel NK TH 2024 Kevin toestel
Brons op vloer
Brons op voltige
Brons op rekstok

Goud op voltige
Zilver op rekstok

Met een meerkampoverwinning en vijf toestelmedailles was het een zeer succesvol NK voor de herenturners van Gymnastiek Vereniging Best.

 

Klik op de foto's voor een vergroting.

22 april 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet