TH jun Job apr2024 2Onze meeste sporters hadden een thuiswedstrijd voor hun halve finale. De leeftijdscategorie van Job was (helaas) ingepland op de wedstrijd afgelopen weekend in Alkmaar. In de auto was het al duidelijk welke 2 doelen er op de planning stonden voor vandaag, namelijk een streksalto vanuit reus als afsprong van de rekstok en een Tsukahara op sprong. Vloer begon erg goed en werd gevolgd door zijn minst favoriete toestel. De schade op voltige bleef gelukkig relatief beperkt en we konden snel door naar de toestellen waar het om zou gaan. Na een goede oefening op de ringen kwamen we bij zijn eerste doel van vandaag. Na een keer goed inspringen wist hij in de wedstrijd de Tsukahara te landen met een grote pas. Al met al iets waar hij erg trots op mag zijn en hem uiteindelijk ook beloonde met een reserve plaats op de toestelfinale.
Na een prima brugoefening gingen we naar het laatste toestel en daar stond het tweede doel gepland. Het inturnen ging helaas niet vlekkeloos en door tot twee keer toe de reus niet te halen kon ook de afsprong niet ingeturnd worden, maar Job had er vertrouwen in dat het goed ging komen. De oefening ging goed en in tegenstelling tot het inturnen wist hij de reus nu wel af te maken. Het laatste element was de nieuwe afsprong en deze wist hij met succes te landen. Met name door deze nieuwe afsprong heeft hij zich als 7e geplaatst voor de toestelfinale voor de rekstok.
Het laat weer zien dat hard werken loont, want door de score van al zijn oefeningen samen heeft Job zich ook geplaatst voor zijn eerste meerkampfinale naast de al eerder benoemde toestelfinale rekstok en reserve plaats op sprong. Goed gedaan Job!

09 april 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet