TH Kevin podium BestBij de landelijke halve finales in eigen huis heeft Kevin Giesberts het zilver gewonnen. Bij de junioren II moest hij slechts één concurrent voor zich dulden waardoor hij zich ruimschoots plaatste voor de landelijke finales in april. Tegelijkertijd kwamen drie senioren van GV Best in actie; Rens Manders, Bram Versfeld en Sander Eickmans. Ook daar werden de nodige (toestel-)finaleplaatsen behaald.

Sander begon goed op vloer, waar Rens een aangepaste oefening moest laten zien vanwege een enkelblessure. Bram en Kevin turnden hier beide een mooie oefening waarmee ze zich geplaatst hebben voor de toestelfinale vloer. Op paard voltige ging het voor Sander dit keer minder lekker en ook Kevin kende hier een moeilijke start. Na een val probeerde hij het moeilijke element 'Tong Fei' nog een keer waarbij het wel lukte. Hij behaalde niet de score waarop hij gehoopt had, maar het was nog net voldoende voor een plek in de toestelfinale op zijn favoriete toestel. Ook Bram zien we terug in die finale, die hier een gedegen oefening liet zien. Rens was zichtbaar tevreden met zijn score op dit moeilijke toestel. Sander kon vervolgens zijn krachten laten zien op de ringen. Na diverse moeilijke kracht- en zwaaielementen eindigde hij zijn oefening met een hoge dubbele salto als afsprong.TH jun sen mrt2024 Best Deze afsprong beheerst Bram sinds kort ook, waardoor ook hij zijn oefening mooi heeft afgesloten. Op sprong wilde Sander zich kwalificeren voor de finale, maar door een val bij zijn Kasamatsu gestrekt zat dat er vandaag helaas niet in. Brug was voor alle jongens een toestel zonder grote problemen, waarna ze zich op konden maken voor het laatste toestel. Op de rekstok waren de verschillen vervolgens wel zichtbaar. Zowel Kevin als Sander kwalificeerden zich op dit zwaaitoestel voor de toestelfinale.

Na zes toestellen eindigde Kevin op een 2e plaats waardoor de zilveren medaille in Best bleef. Ook het puntentotaal van Sander en Bram was genoeg voor een plek in de meerkampfinale.

 

Overzicht finaleplaatsen

Meerkamp: Kevin, Sander, Bram
Vloer: Kevin, Bram
Voltige: Kevin, Bram
Ringen: /
Sprong: /
Brug: Kevin
Rek: Kevin, Sander

Klik op de foto's voor een vergroting.

23 maart 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet