TD Jeugd E en MB pup3 mrt2024Op zaterdag 9 maart j.l. mochten Fienelot Piek, Julia Veraart en Jill van de Westeloo hun 2e kwalificatie turnen in Tilburg. En met succes! Samen met de turnsters van SOS Goirle mochten zij als team een bronzen medaille ophalen.
De wedstrijd begon op sprong, hier lieten de dames al zien dat ze lekker in de wedstrijd zaten met nette landingen. Op brug turnde Julia met mooie rechte benen en turnde ze een huizenhoge salto als afsprong. Op balk liet Jill een stabiele handstand en radslag zien. Fienelot turnde elegant op vloer en behaalde hiermee een hoog punt. Binnenkort wordt bekend of de turnsters zich hebben geplaatst voor eventuele team- of toestelfinales.

Ook het middenbouwteam bestaande uit Iris Baudewijns, Guusje Claassen en Maud van de Schoot mochten hun 2e kwalificatiewedstrijd turnen samen met de turnsters van Prins Hendrik uit Vught. Guusje liet een erg goede brugoefening zien wat werd beloond met een hoog cijfer. Ook Maud liet een goede brugoefening zien en behaalde zelfs op elk toestel meer dan 12.000 punten waardoor ze individueel op de 1e plaats is geëindigd. Iris straalde op vloer en liet knap het onderdeel 'boogje' zien op de balk. Het team heeft geen vallen gemaakt op het toestel balk (en allround) wat erg knap is. 
De turnsters hebben elkaar goed aangemoedigd tijdens de wedstrijd. Ze staken er ver bovenuit en behaalde dus verdiend het goud! Ook voor hen is het nog even afwachten op eventuele plaatsingen voor de team- of toestelfinales. 

Klik op de foto voor een vergroting.

09 maart 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet