TH junior podium feb2024In Bergschenhoek werd begin februari de tweede landelijke kwalificatiewedstrijd turnen heren gehouden voor de junioren en senioren in de A- en B-divisie. Tijdens deze kwalificatiewedstrijd kon een startbewijs bemachtigd worden voor de halve finale van het NK dat op 23/24 maart in Best geturnd zal worden. Kevin Giesberts (junior II) en Sander Eickmans (senior) zijn gezien hun podiumplaatsen bij de kwalificaties al zeker van deelname aan de halve finale. De overige turners van GV Best moesten in Bergschenhoek nog vol aan de bak.

’s Ochtends werd er gestart met de Junioren II, waarbij Kevin in actie kwam. Hij had de kwalificatie vorige maand in Zwolle gewonnen en had als doel om ook nu weer op het podium te eindigen én een hogere totaalscore te halen. Beide doelen zijn gelukt, want na 6 mooie oefeningen mocht hij wederom het goud in ontvangst nemen. Met zijn puntentotaal van 71,150 scoorde hij maar liefst twee punten hoger dan de nummer 2. Op rekstok en voltige scoorde hij het beste van alle deelnemers, maar ook zijn brugoefening en zeer netjes uitgevoerde sprong mochten er zijn. Op de halve finale kan hij naast het podium ook gaan strijden voor de tickets voor de toestelfinales.

Later op de dag mochten de Junioren I hun wedstrijd turnen. Hier was het de beurt aan Job Manders. Ook voor hem stond de kwalificatie voor de halve finale op het spel, maar deze categorie turnt de halve finale begin april in Alkmaar. Hij turnde mooie acrobatische series op de vloer en liet een nieuwe oefening zien aan de rekstok zonder grote uitvoeringsfouten. Overall turnde hij aanzienlijk beter dan bij de eerste kwalificatie, waardoor hij nog enkele plaatsen is gestegen in de seizoensranking. Dat betekent dat Job in Alkmaar mag gaan strijden voor een plek in de finale.

TH BB feb2024

Bij de senioren deed Sander Eickmans wederom goede zaken. Bij de eerste kwalificatie werd hij derde, nu eindigde hij net naast het podium op plek 4. Op ringen kreeg hij de hoogste score van alle deelnemers en ook op de rekstok en sprong zal hij gaan proberen de toestelfinales te bereiken. Die tickets worden verdeeld op de halve finale op 23/24 maart in Best. Rens Manders is nog niet helemaal hersteld van zijn enkelblessure, maar kon al wel meer oefeningen laten zien dan vorige maand. Wat hij deed was netjes, waardoor hij toch nog enkele belangrijke punten bij elkaar turnde. Het is nog even afwachten of het genoeg is voor een plek in de halve finale. Ook voor Bram Versfeld was het spannend. Hij moest bij de eerste kwalificatie namelijk verstek laten gaan en moest dus alles op alles zetten. De eerste 5 toestellen gingen naar behoren en op vloer en voltige stond hij in de top-3. Het laatste toestel was de rekstok, waar hij met een geïmproviseerde oefening nog net genoeg punten bij elkaar turnde om enkele plaatsen te stijgen in de seizoensranking. Dat lijkt precies genoeg te zijn geweest, maar ook voor hem is het nog even wachten of hij zich definitief geplaatst heeft voor de halve finale in eigen huis.

07 februari 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet