TH MB pupC team jan2024In Reuver was afgelopen zaterdag de aftrap van de voorjaarscompetitie turnen heren in district Zuid. Voor de jongens middenbouw was dat tevens de eerste (team)wedstrijd van het seizoen. De vijf sporters van GV Best namen het op tegen de andere teams uit Zuid-Nederland. Per toestel mogen alle sporters in actie komen omdat er ook een individuele ranking wordt opgemaakt, maar alleen de beste 3 scores per toestel tellen mee voor het teamresultaat. 

De meeste jongens uit dit team hebben nog niet veel wedstrijdervaring en dat resulteerde bij sommigen dan ook in extra zenuwen. Ook het tijdig klaarstaan, broek wisselen, aan- en afmelden was voor sommigen nog wennen. Ondanks dat hebben de jongens veel mooie oefeningen laten zien en bovenal veel plezier gehad. Ze stonden er als team en motiveerden elkaar.

Het team uit Best startte de wedstrijd op vloer, waar met name Melle en Florijn veel punten in de wacht sleepten. Melle turnde o.a. een nette arabier flikflak. Op voltige haalde Hugo de meeste punten binnen voor het team door zijn goede flanken op de paddestoel en ook liet hij meerdere flanken zien op de 'voltigeerbank'. Op de ringen werden weer veel punten behaald, o.a. door Jarno die zijn oefening eindigde met mooie zwaaien en een salto als afsprong. Op het 4e toestel, sprong, was het team uit Best heer en meester. Alle jongens lieten hier een overslag over de pegases zien en dat werd dan ook beloond door de jury. Reza liet op de brug hoge zwaaien zien en dat kon de jury wel waarderen. Hij kreeg erg weinig aftrek voor zijn oefening en dat resulteerde in een hoog cijfer. De jongens sloten de wedstrijd af op de rekstok, waar Hugo en Florijn al een knappe afsprong lieten zien. 

Tijdens de wedstrijd waren de scores niet te zien, waardoor het extra spannend was bij de prijsuitreiking. De blijdschap was dan ook extra groot toen bleek dat het team op het hoogste podium mocht plaatsnemen.

Daarnaast was er individueel succes. Florijn was namelijk de beste van allemaal en Hugo eindigde kort daarachter op de 3e plaats. Ook Melle zag zichzelf terug ik de top-10 en Reza zat er met de 11e plaats dichtbij. Jarno sprokkelde met zijn klassering in de middenmoot de resterende punten bij elkaar.

 

TH_MB_pupC_podium_team_jan2024.jpg TH_MB_pupC_podium_ind_jan2024.jpg
Team GV Best op de 1e plaats Florijn 1e en Hugo 3e

 

 

 

29 januari 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet