Goud team Jun supD jan2024De junior turnsters Finne Stalenhoef, Ise van de Wal, Ise van den Wildenberg, Ziva Mutsaerts en Mirthe Bazelmans hadden een druk turnweekend. Zowel op zaterdag 20 januari als op zondag 21 januari moesten zij in Tilburg aan de bak tijdens hun tweede serie regionale voorwedstrijden. Helaas kon Emi Cheng beide wedstrijden niet meedoen wegens een blessure.

Teamwedstrijd
Op zaterdag kwamen de meiden in actie tijdens de teamwedstrijd. Per toestel mochten drie turnsters hun oefening laten zien waarvan vervolgens de twee beste scores meetelden voor het totaalresultaat. Vorige wedstrijd misten ze op een haar na het podium dus ze waren er extra op gebrand om ditmaal een medaille te halen.

Op het toestel sprong lieten zowel Ziva als Finne een mooie half in half uit zien. Ise van de Wal deed daar nog een halve draai extra bij door een half in heel uit te springen. Vervolgens stond de brug op de planning. Op dit toestel zijn de turnsters van GV Best altijd heel sterk en dat lieten ze vandaag wederom zien. Onder andere met een huizenhoge losom wist Mirthe een heel hoge score te behalen. Ise van de Wal wist met haar nette oefening zelfs nog net iets hoger te scoren. Ook op balk turnden Mirthe en Ise van de Wal enorm stabiel wat resulteerde in de twee hoogste cijfers op dit toestel. Op vloer liet Finne wederom zien dat ze een enorme uitstraling heeft wat de jury dan ook graag ziet en beloont en Ise van den Wildenberg turnde een mooie overslag salto. Met een vrijwel foutloze wedstrijd kon een hoge uitslag bijna niet missen maar dat het team de hoogste trede van het podium mocht beklimmen hadden ze niet zien aankomen. Het publiek kon het spontane vreugdedansje van de meiden dan ook zeer waarderen.

Podium team Jun supD jan2024

Goud voor het team van GV Best

Individuele wedstrijd
De dag erna mochten dezelfde meiden nogmaals turnen maar dan om individueel te strijden voor het podium en tevens om zich proberen te plaatsen voor de halve finale van het NK later dit jaar. Twee dagen achter elkaar een wedstrijd turnen is fysiek erg zwaar en dat uitte zich dan ook in kleine en wat grotere pijntjes hier en daar. Ziva had echter teveel last en moest zich vandaag helaas afmelden. Mirthe wist wederom een vrijwel perfecte wedstrijd te turnen en op brug zelfs het hoogste punt van alle deelnemers te behalen. Na vier toestellen wist ze te eindigen op een hele mooie vierde plaats. Ise van de Wal turnde een fantastische brug- en vloeroefening en mocht zelfs het zilver in ontvangst nemen. Ise van den Wildenberg turnde een dijk van een balkoefening en eindigde uiteindelijk op een elfde plaats. Finne turnde een mooie half in half uit op sprong en had wederom een goede vloeroefening en wist een zestiende plaats te bemachtigen.

Na een druk turnweekend mogen de meiden allemaal super trots zijn op hun behaalde resultaten!
Omdat nog niet alle regio’s hun voorwedstrijden hebben gehad is het nog even afwachten of en wie er eventueel doorstromen naar de halve finale. Ook plaatsing voor de toestelfinales wordt later nog bekend gemaakt.

Podium_Ise_jan2024.jpg

Ise van de Wal eindigde individueel op de 2e plaats

23 januari 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet