TH Kevin jan2024Voor de jongens junioren en senioren stond afgelopen weekend de eerste individuele kwalificatiewedstrijd op het programma. In Zwolle werd gestreden om de tickets voor de halve finale die later dit seizoen in Best gehouden zal worden.

In Zwolle stonden de junioren I, II en de senioren aan de start. Bij de junioren I kwam Job Manders in actie. Hij had niet zijn beste dag, maar op vloer scoorde hij ruim 12 punten door de vele acrobatische sprongseries die goed werden uitgevoerd. Ook op de brug, waar hij voor het eerste een salto voorover als afsprong turnde, kreeg hij veel punten.

TH_BB_jan2024.jpgBij de junioren II stond Kevin Giesberts aan de start. Zijn doel dit seizoen is de NK toestelfinale voltige en dat heeft hij direct laten zien. Met een oefening die vele malen moeilijker is dan van menig concurrent eindige hij op dat toestel dan ook ruimschoots bovenaan. Het ging dit weekend echter om de meerkamp en ook die wist hij te winnen. Hoewel er nog een tweede kwalificatiewedstrijd volgt, kan de halve finale in Best hem eigenlijk al niet meer ontgaan.

Bij de senioren stonden drie mannen van GV Best aan de start. De broers Sander en Rémon turnden in de ene baan en Rens in de andere baan. Door een enkelblessure kon Rens geen volledig programma turnen, maar hij sprokkelde toch enkele punten bij elkaar voor de ranking. Mogelijk gaan die punten hem nog in het voordeel zijn bij de doorstroming. Rémon kwam voor het eerst uit in de categorie senior en moest nog wennen aan de overstap. Zijn programma is nog niet helemaal compleet voor de eisen die aan de senioren worden gesteld, maar turnde desondanks enkele gedegen oefeningen. Broer Sander is al een enkele jaren senior en heeft zijn oefeningen het laatste jaar behoorlijk uitgebreid. Met de hoogste score op de rekstok en de een-na-hoogste score op sprong, werd hij uiteindelijk derde in de meerkamp. Ook voor hem lijkt de halve finale al zeker. 

TH_junior_podium_jan2024.jpg TH_senior_podium_jan2024.jpg
Kevin op de 1e plaats bij de Junioren II Sander op de 3e plaats bij de senioren

 

Klik op de foto's voor een vergroting.

21 januari 2024
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet