TD sen supC team dec2023Afgelopen zondag zijn Clarissa Giesberts, Maaike Nuijs, Pien van der Vleuten en Tessa de Rooij samen met fans en trainster naar Varsseveld gereisd om daar hun tweede kwalificatie te turnen in de categorie teams supplement C. Net zoals tijdens de vorige kwalificatie mochten er 3 turnsters per toestel turnen, waarbij de beste twee scores meetellen in het klassement.

Na de warming up startte het team op vloer. Pien haar oefening was direct vrijwel foutloos, wat zorgde voor goede energie. Op het toestel sprong liet Clarissa een technisch juiste ‘half in-half uit’ zien. Vervolgens liet Maaike op brug strakke lijnen zien en turnde ze een huizenhoge afsprong! Tessa stond zo stevig als een huis op de balk: haar acrobatische elementen en sprongserie werden zonder wiebels geturnd.

Het mooie tijdens zo’n teamwedstrijd is dat de meiden elkaar steunen en helpen. Ze moedigen elkaar aan, geven elkaar af en toe tips en zorgen ervoor dat alle details kloppen, zoals het klaarzetten van de juiste sprongnummers. Tijdens deze teamwedstrijd heeft iedereen zijn aandeel gehad, dat maakt deze wedstrijden zo leuk.

Het team is op een 4e plaats geëindigd. Op 14 januari 2024 wordt de 3e kwalificatiewedstrijd in Alpen aan de Rijn geturnd. Daarna zal bekend worden of het team zich heeft geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. 

19 december 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet