Niv.3Voor de heren junioren en senioren stond afgelopen zaterdag al weer de laatste kwalificatiewedstrijd voor teams op het programma. De heren werken in het najaar namelijk eerst de kwalificatiewedstrijden voor teams af voordat in het voorjaar de individuele kwalificaties op het programma staan.

Het team niveau 3 bestaande uit Rens, Job, Kevin en Rémon haalde nu nog iets meer punten dan bij de eerste kwalificatie en stelde daarmee een plek in de halve finale veilig. Op vloer haalde Job de meeste punten binnen voor ons team. Op voltige was Kevin overduidelijk de beste van het gehele deelnemersveld (met een D-score van 5.0!) en ook op brug en ringen haalde hij veel punten binnen. Rens kreeg veel punten voor zijn oefening aan de rekstok, waarbij het voor het eerst een dubbele salto als afsprong turnde. Rémon was dit keer de beste springer van het team en ook op de brug en vloer scoorde hij hoog.

sander niv2Het team niveau 2 met daarin Bram en Sander is een combiteam met de turners van de Samensprong. Door ziekte stond het teams met slechts 3 turners aan de start. Daardoor was het hard werken voor deze mannen, omdat ze dus allemaal op alle toestellen in actie moesten komen. Zij waren met hun 2e plaats op de eerste kwalificatie al zeker van de halve finale, maar desondanks werd er nog hard gestreden. Ze kwamen echter niet in de buurt van hun score op de eerste wedstrijd maar wisten wederom op de 2e plaats te eindigen. Sander haalde met name veel punten binnen op de zwaaitoestellen, waar hij dit jaar zijn moeilijkheid flink aan het opkrikken is.

In januari gaan eerst de individuele kwalificaties van start, waaraan deze jongens ook allemaal zullen deelnemen. Pas in maart staan de halve finales voor de teams op het programma.

15 december 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet