TD JunD individueel dec2023De zes junioren van Gymnastiek Vereniging Best mochten afgelopen weekend in Valkenswaard hun eerste individuele wedstrijd van het seizoen turnen. En met succes! Er zijn veel nieuwe elementen geturnd en mooie scores neergezet.

Finne Stalenhoef, Ise van de Wal en Ise van den Wildenburg mochten in de ochtend hun turnkusten vertonen. Mirthe Bazelmans, Emi Cheng en Ziva Mutsaerts waren in de middag aan de beurt. Alle meiden hadden last van (gezonde) spanning, maar gedurende de wedstrijd was er steeds vaker een lach op hun gezicht te zien.

De meerkamp bij het dames turnen bestaat uit 4 toestellen en het is mooi om te zien dat ieder een eigen specialiteit heeft. Zo vloog Emi met haar twee verschillende sprongen over de pegasus heen, liet Mirthe een huizenhoge opgooi van de buikdraai zien op brug en showde Ise van de Wal haar rechte benen opdat toestel. Ziva turnde voor het eerst een handstanddoorrol op balk, Finne toonde hoe elegant en energiek ze kan turnen op vloer en Ise van de Wildenberg maakte een nette overslag salto op de vloer.

Uiteindelijk mocht Ise van de Wal zelfs het podium betreden en heeft ze een bronzen medaille omgehangen gekregen. Ook de vijfde plaats van Mirthe mag niet onopgemerkt blijven. In januari 2024 vindt de tweede kwalificatie plaats in Tilburg.

 

05 december 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet