TH team niv3 kwalificatie nov2023Het vorige seizoen eindigde met de individuele NK finales in Waalwijk. Afgelopen weekend was Waalwijk eveneens het toneel van de start van het nieuwe seizoen. Het landelijke seizoen start met de kwalificaties voor teams. GV Best heeft landelijk twee teams in de competitie; een team in niveau 3 en een (mix)team in niveau 2.

Het team niveau 3 bestaat uit Job, Kevin, Rémon en Rens en beet in Waalwijk het spits af. Een sporthal waar Rens goede herinneringen aan heeft vanwege de zilveren medaille op de landelijke toestelfinale van vorig seizoen. Ook nu turnde hij weer een mooie, stabiele brugoefening. Daarnaast haalde hij veel punten op vloer. Job sprong voor het eerst een tsukahara op een wedstrijd en deed daarmee ook een flinke duit in het zakje voor het teamtotaal. Rémon haalde op zowel sprong als brug 10.850 punten en leverde zo ook een belangrijke bijdrage. Op het paard voltige was Kevin de beste van iedereen door zijn moeilijke oefening uit te turnen zonder grote fouten.
Met een 4e plaats in deze wedstrijd staat het team nu 8e in de landelijke competitie.

TH team niv2 kwalificatie nov2023De senioren niveau 2 werden vorig jaar tweede op de teamfinale in het combiteam met Tensor Turnen Weert. Dit jaar vormen Bram en Sander een team met de turners van De Samensprong Prinsenbeek en is het nationale podium wederom het doel.

Op deze eerste kwalificatiewedstrijd ging het team voortvarend van start. Bram haalde de punten binnen op vloer, voltige en ringen, waar Sander de hoogste teamscores liet noteren op sprong en rekstok. Het teamtotaal was zo een mooie gezamenlijke verdienste.
Uiteindelijk moesten ze in de laatste ronde het team van O&O voor zich laten gaan, maar met een zilveren medaille om de nek is er voldoende strijdlust om de volgende kwalificatie voor het hoogste podium te gaan. Het team staat tevens tweede in de landelijke competitie.

In december volgt voor beide teams de tweede kwalificatie. Na de Kerst gaat het seizoen verder met de individuele kwalificaties waarna in maart de halve finales op het programma staan (zowel team als individueel).

TH team niv2 kwalificatie nov2023 podium

Het (mix)team niveau 2 eindigde op de 2e plaats. 

21 november 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet