TD sen 1e kwalificatie 23 24Zaterdag 4 november mochten Tessa de Rooij, Maaike Nuijs, Pien van der Vleuten en Clarissa Giesberts afreizen naar Weert voor hun eerste individuele kwalificatiewedstrijd op weg naar het NK. Zo’n eerste wedstrijd van het seizoen is altijd een beetje spannend en aftasten om te zien wie de concurrentie is en wat het niveau is. Maar ook een leuk weerzien met turnsters en trainers uit alle hoeken van Nederland.

Pien en Tessa kenden een fantastische wedstrijd. Tessa bleef op alle toestellen foutloos en met een hele mooie nieuwe, zelf gemaakte (!) choreografie op vloer wist ze zeer hoog te scoren. Voor Pien leek de slechts 10cm brede balk vandaag opeens extra breed te zijn want ze turnde haar oefening zo stabiel en foutloos dat het leek alsof ze gewoon op de vloer turnde i.p.v. op zo’n smalle balk.

Maaike kon vanwege een blessure helaas geen meerkamp turnen en alleen uitkomen op het toestel balk en brug. Op balk turnde ze een aantal hele mooie, speciale pirouetten en op brug wist ze zelfs het derde hoogste cijfer van iedereen te behalen. Ook Clarissa kon vanwege een blessure helaas geen meerkamp turnen. Op vloer liet ze echter een hele mooie oefening zien met een perfect ‘gestickte’ arabier gestrekte schroefsalto als eind.

Uiteindelijk wisten Pien en Tessa respectievelijk op een mooie vijfde en zesde plaats te eindigen.

Komend weekend mogen deze vier turnsters wederom aan de bak. In Nijmegen vindt dan de eerste team kwalificatiewedstrijd van het seizoen plaats.

Klik op de foto voor een vergroting.

06 november 2023
Copyright © 2023 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet