NK TH 2023 toestel Rens zilverHalf april werden in Purmerend de landelijke teamfinales geturnd. Het team van GV Best & Tensor Turnen Weert dat uitkomt in niveau 2 had zich geplaatst voor deze finale vanwege de (ruime) winst tijdens een van de halve finales vorige maand en ging dus moet goede papieren van start. Een week later stonden de individuele finales op het programma. In Waalwijk werd twee dagen gestreden om de titels bij de heren A en B. Zowel in de teamfinale als bij de individuele finales werd er zilver gewonnen door Gymnastiek Vereniging Best.

Het team bestaande uit de senioren Bram Versfeld en Sander Eickmans, aangevuld met drie turners uit Weert, kende een goed seizoen. Alle kwalificaties en de halve finale werden gewonnen. In de andere poule zat ook een team dat alles had gewonnen, dus dat beloofde een mooie strijd voor de finale. In de finale tellen echter alle geturnde oefeningen mee voor het eindresultaat, dus ieder foutje zou consequenties hebben. Bram leverde een belangrijke bijdrage met hoge punten op vloer, voltige en ringen en Sander scoorde veel punten op sprong en rekstok. Door enkele foutjes was het gat met de nummer 1 niet te overbruggen, maar desondanks bleven ze ruim voor de nummer 3 en mochten ze het zilver in ontvangst nemen. Ook in seizoensranking behaalde ze de tweede plaats, waardoor ze ook nog een mooie beker uitgereikt kregen.

TH team niv2 finale Best TH team niv2 finale groep

NK TH meerkamp 2023Sander had zich ook geplaatst voor de individuele finale op de meerkamp. Ook hier liet hij weer een mooie sprong zien die hem veel punten opleverde. Ook voltige kwam hij dit keer goed door, maar zijn val op vloer kon hij daarmee niet meer goed maken. Met een totaal van 64.600 punten eindigde hij na zes toestellen op de 17e plaats. Bij de junioren II stond Rens Manders aan de start van de meerkampfinale. Hij turnde een wedstrijd zonder grote fouten, maar zag helaas een paar elementen niet geteld worden waardoor hij punten liet liggen. Hij scoorde daarentegen bijna overal boven de 8 punten voor de netheid, waardoor de schade beperkt bleef. Rens eindigde op een mooie 9e plaats nog net in de top-10 van Nederland met een totaal van 64.967 punten.

NK TH 2023 toestel BramRens had zich ook geplaatst voor maar liefst 3 toestelfinales. Hij begon met twee goede sprongen over de pegases en werd daarmee 5e op sprong. Op brug helaas minder punten dan gehoopt, maar op zijn laatste toestel vloer ging hij vol gas. Met enkele verbeterpunten van de dag ervoor in zijn hoofd begon hij aan zijn oefening, die nu werd beloond met 12.900 punten. Daarmee behaalde hij de 2e plaats en dus kreeg hij het zilver omgehangen! Bram mocht op zijn favoriete toestel, het paard voltige, laten zien wat hij in huis heeft. Hij voerde zijn oefening prima uit, met meerdere schaar- en flankbewegingen, maar kwam net te kort voor het podium en eindigde op de 4e plaats.

TH NK 2023 toestel Rens podium

Klik op de foto's voor een vergroting

24 april 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet