TD halve finale NK individueelIn Nijmegen werden afgelopen weekend de bondskampioenschappen voor teams gehouden en de halve finales individueel. Het dames seniorenteam bestaande uit Pien van der Vleuten, Clarissa Giesberts, Tessa de Rooij en Maaike Nuijs had zich knap geplaatst voor deze finale. Ondanks dat enkele nieuwe elementen met succes werden uitgevoerd, was het podium niet haalbaar. Voor sommigen was het daarentegen een mooie generale voor de dag er na, waarop de individuele halve finales geturnd werden.

 

Tessa, Maaike en Pien zijn heel het seizoen al goed op dreef met diverse podiumplaatsen in de kwalificatiewedstrijden. Vanwege het zware deelnemersveld zou een podiumplaats in de halve finale zelfs een vereiste zijn om zich te kunnen plaatsen voor de finale.

Vol goede moed begonnen ze aan hun meerkamp. Pien wist net als de dag ervoor een hoge score op brug te behalen met o.a. een mooie handstand. Maaike kreeg er dit keer helaas geen handstand uitgeperst omdat ze met de kip heel hard haar schenen stootte aan de legger, maar de rest van haar oefening was zo netjes dat ze zelfs 8 punten kreeg voor de uitvoering. Tessa turnde een mooie vloeroefening en was ook op sprong wederom erg sterk met een hoge half in half uit en overslag halve draai. Ondanks een pijnlijke enkel van de dag ervoor wist Pien toch heel knap weer een tsukahara te springen over de pegases.

Uiteindelijk wist Maaike als 5e te eindigen, Pien als 6e en Tessa als 16e. Helaas net geen podium en dus geen kwalificatie voor de finale, maar ze stonden er toch maar mooi en kunnen terugkijken op een enorm goed seizoen.

Daarnaast kwam Ise van de Wal in actie bij de junioren. Op sprong turnde ze een mooie half in half uit. Vervolgens stond het toestel brug op de planning. Ise is erg sterk op dit onderdeel en dat wilde ze graag laten zien vandaag. Helaas ging het niet helemaal zoals gepland en verloor ze veel punten, maar ook dat is turnen. Ze wist zich heel knap te herpakken en nam revanche op de balk met een geweldig mooie en stabiele oefening wat haar zelfs het op drie-na-hoogste punt van iedereen opleverde. Op het laatste onderdeel vloer sprong ze een huizenhoge streksalto en wist zo de wedstrijd mooi af te sluiten. Helaas zat er geen finaleplaats in maar Ise kan heel trots zijn dat ze de halve finale wist te bereiken!

Klik op de foto voor een vergroting.

23 april 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet