TD MB team 1 goud finaleOp 15 & 16 april j.l. vonden de teamfinale en individuele finales voor de middenbouw niveau 4 plaats in Sint-Oedenrode. Een groot aantal turnsters van GV Best mochten hieraan deelnemen. Sommige turnsters waren zelfs twee dagen na elkaar in de turnhal te vinden omdat ze zowel in de teamfinale als in een individuele finale mochten turnen.

Op zaterdag werd de teamfinale gehouden waar de beste acht teams van regio Brabant Oost aan deel mochten nemen. Het team van GV Best bestaande uit Julia Veraart, Jill van de Westerloo, Maud van de Schoot en Lieke Alleman heeft zich tijdens de kwalificaties bij de beste acht teams geturnd en mocht dus deelnemen aan deze finale. De turnsters hebben laten zien wat ze kunnen met hier en daar een foutje zoals een val van balk of per ongeluk een onderdeel dubbel laten zien. Tijdens de hele wedstrijd hebben we ons alleen op de eigen resultaten gericht dus de prijsuitreiking was enorm spannend. Ze begonnen met het team wat op de 3e plaats is geëindigd. Dat was het team wat onze turnsters als enorm sterke tegenstanders zien. Hierdoor zakte de moed een klein beetje in de schoenen. Toen werd het team opgenoemd wat op de 2e plaats is geëindigd, dat was ook niet het team van GV Best. Alleen de nummer één moest nog genoemd worden. Dat is dik verdiend het team van GV Best geworden. Lieke, Maud, Jill en Julia zijn regiokampioen geworden! Zo knap!

TD MB Noor Elin finaleDe volgende dag werden de individuele finales gehouden. De jongste turnsters mochten het spits afbijten. Voor onze vereniging zijn dat Noor Piscaer en Elin Nissen. Ze begonnen beiden erg sterk op het toestel brug. Hier liet Elin het onderdeel ‘ophurken’ zien terwijl ze daar tijdens de trainingen nog over twijfelde of dat wel ging lukken. Bij het toestel vloer lieten zowel Elin als Noor een nette oefening zien met een stut tot handstand wat extra punten oplevert. Noor had daarnaast ook nog een mooie balkoefening laten zien. De turnsters eindigden op een mooie 17e en 18e plaats in de finale waar maar liefst 32 turnsters aan mee deden.


TD MB Guusje Lieke Maud Iris finaleVervolgens mochten de turnsters die zijn geboren in het jaar 2012. Van onze vereniging zijn dat Guusje Claassen, Iris Baudewijns, Maud van de Schoot en Lieke Alleman. Er waren een heleboel hoogtepunten tijdens deze wedstrijd. Zo liet Guusje het onderdeel boogje zien op balk zonder te vallen wat ze pas sinds kort aan het oefenen is. Iris vloog over de pegasus met beide sprongen en behaalde een 4e plaats met haar brugoefening. Maud liet een prachtige vloeroefening zien waarmee ze ook de 4e plaats verdiende en met haar meerkamp plaats 6 (ook van de 32 turnsters). Lieke turnde op elk toestel zo strak dat ze in de meerkamp zelfs de 2e plaats heeft behaald en dus de zilveren medaille mee naar huis mocht nemen! Voor Lieke dus een weekend met goud én zilver!

TD MB Jill Julia finaleDe derde en laatste ronde van de individuele finales was het de beurt aan Julia Veraart en Jill van de Westerloo. Ze begonnen beiden enorm sterk op het toestel vloer met voor zowel Jill als Julia het cijfer 13.000. Vervolgens mochten de turnsters naar het toestel sprong waar Julia weer een flink cijfer behaalde (13.650). Jill heeft een blessure aan haar knieën wat na twee wedstrijden in één weekend toch z’n tol ging eisen en maakte een val bij haar tweede sprong. Ondanks de pijn maakte Jill haar wedstrijd af en gaf ze niet op. Ze zat niet lekker in de wedstrijd maar behaalde nog steeds mooie cijfers. Waar Jill tijdens haar teamwedstrijden heeft kunnen laten zien wat ze kan, lukte haar dat helaas niet voor haar individuele wedstrijd. Toch nog een mooie 11e plaats voor haar. Julia lukt het om plaats 9 te veroveren in het sterke deelnemersveld.

18 april 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet