TH jun jan2023De jongens junioren en senioren waren afgelopen weekend in Alkmaar voor de eerste individuele plaatsingswedstrijd van het seizoen. Na de teamwedstrijden in het najaar bleek een hele meerkamp turnen voor sommigen toch andere koek. Echter waren er ook heel veel hele goede oefeningen.

In de eerste ronde bij de junioren I kwam Job Manders in actie. Na twee jaar bovenbouw bij de jeugd, waarin weinig wedstrijden op het programma stonden vanwege Covid-19, was dit zijn eerste wedstrijd bij de junioren I. 5 van de 6 toestellen zijn al aardig op niveau voor deze oudere leeftijdscategorie en die oefeningen heeft hij ook netjes uitgevoerd. Ook het 6e toestel gaat zichtbaar vooruit, maar zijn totaalscore kon nog niet tippen aan de veelal oudere jongens.

TH Rens brug jan2023Rens Manders en Rémon Eickmans moesten het bij de junioren II doen zonder hun trainingsmaatjes Kevin Giesberts en Yannick Siauw, die vanwege blessures niet deel konden nemen. Rens en Rémon hielden de eer van GV Best hoog, want ze turnden allebei een hele goede wedstrijd! Op brug werd direct goed gestart, waar Rens zelfs het hoogste punt van iedereen op het scorebord bracht (een 12.000!). Ook op sprong (2e) en vloer (4e) scoorde Rens hoog. Rémon heeft op alle toestellen netjes geturnd, waardoor zijn score voor de uitvoering op elk toestel boven de 8 lag. Mooi om te zien hoe hij een steeds completere meerkamper wordt. Het was spannend in de laatste toestelronde, want meerdere turners hadden nog kans op een plekje op het podium. Uiteindelijk kwam Rens slechts 0,083 punten te kort voor het brons. 

Bij de senioren begon Bram Versfeld heel sterk aan de wedstrijd, met moeilijke oefeningen die ook nog eens goed uitgevoerd werden. Helaas kon hij de top-3 niet vasthouden op het laatste toestel. Wel turnde hij voor de eerste keer een vluchtelement op de rekstok. Sander Eickmans had dit keer een mindere dag, met enkele grote N-aftrekken als gevolg. Hij herpakte zich in de tweede helft van de wedstrijd, onder andere door voor de eerste keer een kasamatsu te laten zien op sprong en door op rekstok de een-na-hoogste score neer te zetten. 

Klik op de foto's voor een vergroting.

01 februari 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet