TD JunD individueel jan2023 kleinDe meisjes junioren mochten zaterdag 28 januari de tweede kwalificatiewedstrijd voor de landelijke wedstrijden turnen. Mirthe Bazelmans, Ise van de Wal en Ise van den Wildenberg begonnen in de eerste wedstrijdronde. Zij startten op balk, altijd een lastig onderdeel. Gelukkig maakten ze geen grote fouten, dus een lekker begin. Vloer ging heel goed met een mooie choreografie. Mirthe turnde voor het eerst haar streksalto achterover in een wedstrijd en Ise van de Wildenberg turnde een mooie overslag gevolgd door een salto voorover. Ook sprong ging prima. De wedstrijd werd afgesloten op brug en daar turnde Ise van de Wal een mooie salto halve draai als afsprong. Ise van de Wal turnde een bijna foutloze wedstrijd waarmee ze een tweede plaats behaalde op de meerkamp. In combinatie met de eerste kwalificatiewedstrijd bleek dit uiteindelijk genoeg te zijn om zich te plaatsen voor de halve finale van het NK! Mirthe wist heel dicht in de buurt te komen van kwalificatie maar moest helaas net twee turnsters voor zich duldden.

Emi Cheng moest vandaag in de tweede wedstrijdronde turnen. Op de vorige wedstrijd was haar vloeroefening helemaal de mist in gegaan maar vandaag nam ze revanche door onder andere twee goede acrobatische series te turnen. Balk ging helaas niet helemaal zoals gepland, maar op sprong is Emi altijd erg sterk en dat liet ze ook vandaag weer zien met een hoge score.

TD JunD team jan2023 kleinOp zondag mochten dezelfde vier turnsters opnieuw turnen, maar nu in teamverband. Per toestel mochten drie turnsters turnen waarvan de twee beste scores meetelden voor het eindresultaat. Op brug wisten zowel Mirthe als Ise een hele nette en vloeiende oefening te turnen die samen voor een hoge score zorgden. Balk ging vandaag helaas iets minder goed met een aantal vallen tot gevolg, maar die lagere scores maakten ze weer ruimschoots goed op het toestel sprong. Emi wist met een hele mooie en hoog uitgevoerde half in half uit zelfs een 10.85 te behalen. Ise van den Wildenberg en Ise van de Wal zaten daar vlak achter en wisten beiden een 10.80 te scoren. Op vloer gaat Mirthe elke wedstrijd weer een stapje vooruit, zo was onder andere haar streksalto weer net wat beter uitgevoerd dan de dag ervoor.

Uiteindelijk wist het team van GV Best op een mooie zesde plaats te eindigen.

Komend weekend mogen de meisjes opnieuw twee dagen aan de bak op de regiokampioenschappen.

TD JunD individueel jan2023 podium Ise

Klik op de foto's voor een vergroting.

31 januari 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet