TD middenbouw 1 jan2023 foto2Op zaterdag 21 en zondag 22 januari j.l. hebben de middenbouw turnsters niveau 4 en de Jeugd E turnsters hun eerste wedstrijd van het seizoen geturnd in Valkenswaard. Op zaterdag was het de beurt aan het middenbouwteam bestaande uit Jill van de Westerloo, Julia Veraart, Lieke Alleman en Maud van der Schoot. Het team mocht op het toestel vloer beginnen waar ze meteen hoge punten hebben gescoord, namelijk twee keer een 12.600 en twee keer een 12.400. Julia turnde op de wedstrijd zonder moeite haar arabier flikflak wat tijdens de training soms nog lastig is. Bij het toestel sprong bleek het inturnen op het toestel erg kort te zijn, desondanks werd ook hier weer goed gescoord. Jill wist haar overslag over de pegasus bijna perfect te maken. Op het toestel brug heeft Lieke zo’n mooie oefening laten zien dat ze het hoogste punt van alle turnsters heeft behaald op dit toestel. Tot slot liet Maud nog erg mooie houdingen en sprongen zien op balk wat ook een goede score opleverde. Individueel werd Jill 3e, Lieke 4e, Julia 5e en Maud 7e wat erg knappe prestaties zijn. Hierdoor won het team verdiend het zilver!

TD Jeugd E met OJC jan2023Na de middenbouw was het de beurt aan Jeugd E turnsters Sanne van Adrichem, Fienelot Piek en Ziva Mutsaerts. Omdat een team minimaal moet bestaan uit vier turnsters waren ze samengevoegd met turnsters van OJC uit Rosmalen. Het was de eerste wedstrijd voor de meisjes dit jaar dus ze waren behoorlijk zenuwachtig. Ze mochten beginnen op het toestel sprong. Hier wist Ziva met een hele mooie half in half uit meteen de hoogste score van alle meisjes te behalen. Op brug turnde Fienelot een hele strakke oefening. Het is het toestel waar ze erg op vooruitgegaan is de laatste maanden. Een half jaar geleden kon ze nog geen kip maar nu wist ze de hele oefening inclusief twee verschillende kippen uit te turnen zonder stop. Het leverde haar verdiend een hoge score op. Op balk waren er helaas veel wiebels te zien bij iedereen maar desondanks wist Sanne een goede oefening te turnen met een mooie salto af. Het gecombineerde team OJC/GV Best eindigde uiteindelijk op de 4e plaats.

TD middenbouw 2 jan2023 foto2Op zondag mocht het middenbouwteam bestaande uit Guusje Claassen, Iris Baudewijns, Naomi Lievaart, Elin Nissen en Noor Piscaer hun eerste wedstrijd van dit seizoen turnen. Voor Noor, Elin en Naomi was dit zelfs hun allereerste echte wedstrijd. De zenuwen waren dan ook van hun gezichtjes af te lezen. Het team mocht op het toestel brug beginnen waar Iris meteen een enorm hoge score behaalde. Op het toestel balk waren de zenuwen goed terug te zien waardoor er een aantal vallen en wiebels zijn gemaakt. Guusje kon de zenuwen op balk goed in bedwang houden want ze heeft de vierde plaats van alle turnsters behaald op dit toestel. De turnsters hebben zich tijdens het toestel vloer weer goed herpakt. Alle vijf de turnsters straalde op de vloer en genoten zichtbaar van hun oefening. Noor en Elin turnde zelfs al een arabier flikflak op de vloer. Tijdens de laatste toestelronde liet Naomi zien dat ze wel degelijk over de pegases kan komen met de overslag. In totaal is Iris individueel heel knap op de 4e plaats geëindigd. Ook het team eindigde uiteindelijk op de 4e plaats, slechts 0,1 pt achter de nummer 3.

Klik op de foto's voor een vergroting.

25 januari 2023
Copyright © 2023 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet