TD senioren 2e kwalifcatie individueel jan2023 kleinDe senioren dames van Gymnastiek Vereniging Best zijn hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar voortreffelijk gestart. Tijdens deze landelijke kwalificatiewedstrijd op 14 januari in Vianen lieten Tessa de Rooij, Pien van der Vleuten, Maaike Nuijs zien dat ze goed in vorm zijn. Clarissa Giesberts kon helaas niet deelnemen in verband met een blessure.  

Tijdens deze wedstrijd waren de turnsters in twee verschillende banen ingedeeld. Pien en Maaike begonnen op het toestel sprong; zij zetten hier allebei direct mooie scores neer. Tessa begon op vloer met een oefening waarbij de gymnastische sprongen ruim waren geturnd en de landingen direct stilstonden. Daarmee beloonde ze zichzelf met een 1e plaats op dit toestel.

De goede start gaf een 'boost' voor de rest van de wedstrijd, want ook op de andere toestellen turnden zowel Tessa, Pien als Maaike erg stabiel. Zelfs op balk, een toestel waarbij een kleine evenwichtsstoring fataal kan zijn, zijn alle drie de dames op de balk blijven staan. Tijdens de training heeft Maaike af en toe moeite met het vastpakken van het onderdeel 'wippertje' op de brug, maar tijdens deze wedstrijd ging dat foutloos. Pien liet tijdens de wedstrijd een schitterende gymnastische sprongserie op de balk zien en Tessa had een excellente score voor haar uitvoering op sprong.

Het harde werken van de afgelopen weken werd beloond! Tessa de Rooij mocht aan het einde van de wedstrijd een zilveren medaille in ontvangst nemen. Hiermee kwalificeert ze zich rechtstreeks voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Pien van der Vleuten wist zich tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd al te plaatsen voor de halve finale. Dit weekend eindigde ze op een 9e plaats, direct gevolgd door Maaike die de top-10 compleet maakte.

 

16 januari 2023
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet