Foto 2 kwalificatie sup D dec2022 kleinOp zaterdag 17 november turnden de junioren hun eerste individuele wedstrijd van dit seizoen. Een dag later stond voor dezelfde categorie de eerte teamwedstrijd op het programma. Een druk weekend dus voor deze meiden. 

Mirthe Bazelmans en Emi Cheng mochten in de tweede ronde starten op het toestel vloer. Ze turnden allebei een goede vloeroefening met mooie choreografie. Sprong was dit keer best spannend omdat dit toestel in onze zaal al een tijdje kapot is, zodat ze hierop niet hebben kunnen trainen. Maar het ging hartstikke goed en Emi heeft zelfs een hele mooie half in/half uit gesprongen. Daarna was brug aan de beurt, waar ze allebei een mooie oefening turnden en Mirthe zelfs de derde plaats behaalde. Ze sloten de wedstrijd af op balk, wat toch altijd wel een spannend toestel is. Mirthe had geen last van de spanning en zette een hele stabiele en sierlijke balkoefening neer. Een goede eerste wedstrijd van het seizoen voor Emi en Mirthe.

Daarna waren Ise van den Wildenberg en Ise van de Wal aan de beurt. Zij startten op sprong en ook zij wisten ondanks gebrek aan training op dit toestel een mooie sprong te maken. Op brug turnden ze allebei een hele nette oefening zonder tussenstops, wat beloond werd met mooie punten. Bij balk hadden ze allebei wat last van zenuwen, maar Ise van den Wildenberg wist toch voor het eerst de arabier op de balk in een wedstrijd te turnen en meteen helemaal perfect. De wedstrijd werd door beiden goed afgesloten op vloer, waarbij Ise van de Wal op dit toestel zelfs de tweede plaats behaalde.

Het was een leuke wedstrijd waarover iedereen tevreden mag zijn. Het verslag wordt nog aangevuld met de teamwedstrijd van zondag.

19 december 2022
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet