Senioren niveau 2 goud teamWederom goud voor het team niveau 2, junioren niveau 3 houden schade beperkt

In Wijk bij Duurstede werd 10 december j.l. de tweede kwalificatiewedstrijd voor teams gehouden. Net als bij de eerste kwalificatie namen de senioren het goud mee naar huis in niveau 2. De junioren kwamen door zieken en geblesseerden niet verder dan de zesde plaats.

Het team dat uitkomt in niveau 2 bestaat uit senioren van zowel GV Best als Tensor Turnen Weert. Bij de wedstrijd vorige maand in Weert, een semi-thuiswedstrijd, wonnen deze mannen overtuigend. Ook de tweede kwalificatie werd ruimschoots gewonnen. Namens GV Best turnen Sander Eickmans en Bram Versfeld in dit team. Hoewel de oefening van Bram op het paard voltige dit keer niet vlekkeloos was, bleef hij op het paard en haalde bij belangrijke punten binnen voor het team. Zowel Bram als Sander hadden hun ringenoefening geüpgraded t.o.v. de vorige wedstrijd en dat leverde hen dan ook meer punten op. Met name op de rekstok liet Sander een grote verbetering zien t.o.v. de eerste wedstrijd.

junioren niveau 3 team 2e kwalificatieHet juniorenteam dat uitkomt in niveau 3 heeft last van enkele blessures waardoor niet optimaal getraind kan worden. Daar kwamen in de week voor de wedstrijd nog eens twee zieken bij. Het team stond dan ook niet volledig en niet volledig fit aan de start. Rémon Eickmans heeft het team goed geholpen door enkele oefeningen extra te turnen. Dat deed hij niet onverdienstelijk en zo was hij afgelopen week een van de ‘grootverdieners’ van het team. Zowel op ringen, sprong, brug als rekstok haalde hij veel punten binnen voor het team. Kevin Giesberts deed een belangrijke duit in het zakje met een hele nette oefening op voltige en ruim 12 punten voor zijn vloeroefening. Ook Rens Manders turnde ruim 12 punten bij elkaar op de vloer, maar zag zijn sprong dit keer mislukken. Gelukkig stond zijn broer Job als derde turner opgesteld op dit toestel, waardoor de schade voor het team beperkt bleef.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

14 december 2022
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet