Team senioren sup c voorwedstrijdOp zaterdag 10 december vond de tweede voorwedstrijd plaats voor het team supplement C, welke bestaat uit Tessa de Rooij, Pien van der Vleuten, Maaike Nuijs en Clarissa Giesberts. Op elk toestel mogen drie turnsters turnen waarvan de twee beste scores meetellen voor het eindresultaat. Omdat Clarissa vanwege een blessure helaas niet mee kon doen moesten de andere turnsters vandaag een volledige meerkamp turnen.

De jury op brug is de laatste jaren erg streng op de opzwaai tot handstand. Deze eis levert een half punt op dus het kan een groot verschil uitmaken in de eindscore op dit toestel. De opzwaai van Tessa voor de losom halve draai kip was deze dag erg goed en werd dan ook eindelijk een keer beloond door de jury.

Op het toestel balk waren er hier en daar wat kleine wankelingen te zien, maar dit maakten de turnsters ruimschoots goed op het toestel vloer. Met nagenoeg foutloze oefeningen en met goed uitgevoerde moeilijke sprongen en series wisten Pien, Maaike en Tessa alle drie hoog in de 11 punten te scoren. Ondanks het gebrek aan trainingen op de pegases, die nog steeds in reparatie is, wisten ze ook op dit toestel mooie scores te behalen.

Uiteindelijk mocht het team van GV Best heel verdiend het brons mee naar huis nemen, op slechts 0,3 punt afstand van het zilver.

Hiermee komt het zicht op een plekje in de halve finale van het NK weer een stukje dichterbij. Op zaterdag 4 februari turnt het team hun laatste voorwedstrijd waarna de ranking over de drie wedstrijden gezien bepalend is welke verenigingen de halve finale mogen gaan turnen.

Podium senioren sup C teamHet team van GV Best op de 3e plaats

12 december 2022
Copyright © 2023 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet