nieuwe trainingspakken smallOp zondag 27 november j.l. mochten Tessa de Rooij, Pien van der Vleuten, Maaike Nuijs en Clarissa Giesberts afreizen naar Winterswijk voor hun eerste individuele plaatsingswedstrijd op weg naar het NK.

Het is elk jaar weer spannend hoe goed de concurrentie is, zeker nu na twee coronajaren waarin het wedstrijdschema deels aangepast moest worden. Gelukkig bleken de turnsters van GV Best nog steeds bij de top te horen in hun categorie, Senior 3e divisie.

Maaike liet zien dat ze dit jaar weer rekening met haar moeten houden op het toestel vloer waar ze de hoogste score van alle deelnemers liet zien. Ook Pien is top op dit toestel en noteerde de tweede score. Op brug wist Pien voor het eerst sinds ze senior is de 10-punten barriere te doorbreken met een mooie vloeiende oefening. Tessa had eveneens een hele goede brugoefening en ook op het toestel balk wist ze alle verplichte eisen te turnen zonder val, met een mooi punt als resultaat. Clarissa turnde vandaag voor het eerst haar nieuwe choreografie op vloer met een mooie arabier schroef in haar laatste serie. Helaas is Clarissa geblesseerd aan haar schouder waardoor ze haar brugoefening niet uit kon turnen. Hopelijk is ze volgende wedstrijd weer goed genoeg hersteld om wel haar mooie losom tot handstand te kunnen laten zien aan de jury.

podium smallOmdat het springtoestel, de pegases, kapot is in onze turnhal, konden de turnsters de laatste weken niet trainen op dit toestel wat natuurlijk erg lastig is met zoveel belangrijke wedstrijden in het vooruitzicht. Gelukkig hebben ze in al die jaren veel routine opgebouwd en zijn ze daardoor stabiel genoeg op dit toestel waardoor ze toch alle vier een goede sprong konden neerzetten.

Uiteindelijk wisten zowel Tessa, Maaike als Pien in de top 10 te eindigen waarbij Pien zelfs een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Voor haar betekent dit tevens rechtstreekse plaatsing voor de halve finale van het NK later dit seizoen. Een mooi begin! Met een vierde plaats zat ook Maaike dicht bij het podium.

Op zaterdag 10 december mag het viertal zich weer opmaken voor een kwalificatiewedstrijd in teamverband waarna op 14 januari de tweede individuele plaatsingswedstrijd plaats zal vinden.

balk small

Klik op de foto's voor een vergroting.

29 november 2022
Copyright © 2023 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet