Teamwedstrijd niv3Hoewel turnen voornamelijk een individuele sport is, trapten de heren junioren en senioren op 12 november j.l. het wedstrijdseizoen af met een teamwedstrijd in Weert. De senioren keerden met eremetaal huiswaarts en de junioren zaten er dicht bij.

Bij teamwedstrijden bestaat een team uit maximaal 6 sporters en komen per toestel 3 sporters in actie, waarbij vervolgens de beste 2 scores meetellen bij het teamresultaat. Het begint dus met het maken van een slimme opstelling; wie turnt welk toestel. Bij de heren junioren bestond het team uit 5 sporters die verdeeld over de 6 toestellen allemaal drie of vier keer in actie kwamen. Voor alle jongens was het weer even wennen op de eerste wedstrijd van het seizoen, maar met elkaar zijn ze tot een mooi resultaat gekomen. Dat het een echte teamprestatie was blijkt wel uit het feit dat alle sporters hebben meegeteld in het tot stand komen van de teamscore. Met een totaal van 125,300 punten kwamen Rens & Job Manders, Rémon Eickmans, Yannick Siauw en Kevin Giesberts na 18 oefeningen op 6 verschillende toestellen tot een 5e plaats, slecht 1,150 achter de nummer twee. Het deel uitmaken van een team zorgde bij iedereen voor een extra stukje motivatie en verbinding wat ook zeer waardevol is.

Teamwedstrijd_niv2.jpgDe senioren Bram Versfeld en Sander Eickmans vormden een team samen met drie turners van Tensor Turnen Weert. Normaliter zijn dat concurrenten van ze, maar bij de teamwedstrijden trekken ze dit seizoen samen op. In de weken voorafgaand de wedstrijden hadden ze al 2 trainingen samen geturnd om kennis te maken en de toestellen te verdelen. Zowel Bram als Sander mochten op het 1e toestel (de ringen) hun oefening turnen. Beiden lieten een nette oefening zien en werden hard aangemoedigd door de turners van Weert. Sander liet op het 2e toestel sprong een erg mooie en hoge Tsukahara zien en Bram sloot op het laatste toestel af met een erg mooie voltige oefening wat een hoog punt van de jury opleverde. Samen met nette oefeningen op vloer en brug werd dit beloond met de 1e plaats. De samenwerking met de turners van Tensor Turnen Weert was dus niet alleen goed voor de motivatie, het was ook leuk en gezellig en heeft daarnaast ook een mooie gouden medaille opgeleverd.

Voor beide teams is de volgende wedstrijd op 10 december, dus er is net genoeg tijd om nog wat dingen bij te werken die zijn opgevallen tijdens de wedstrijd. Hopelijk lukt het in de trainingen om nog een aantal nieuwe elementen stabiel te krijgen zodat de jongens die bij de wedstrijd in Wijk Bij Duurstede kunnen laten zien aan de jury.

Florijn districtswedstrijd 13 11 2022Een dag later kwam Florijn Piek individueel in actie op de districtswedstrijd turnen heren. In de categorie Pupil C liet hij een paar hele mooie, strakke oefeningen zien. De punten op de zes verschillende toestellen lagen dan ook dicht bij elkaar. Zijn goed uitgevoerde salto op sprong leverde zijn hoogste score op. Na het turnen van de volledige zeskamp kwam hij als eerstejaars Pupil tot een knappe 7e plaats. Daarnaast was er een teamuitslag op basis van teams die vooraf door de KNGU zijn geformeerd. Het vierkoppige team behaalde de derde plaats, waarbij Florijn een heel groot aandeel had in het teamresultaat. Een mooie bronzen medaille voor hem dus!

 

Klik op de foto's voor een vergroting.22 november 2022
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet