Ahoy 1Zondag 26 juni mochten Esmee Vreeswijk en Pien van der Vleuten afreizen naar Rotterdam om namens GV Best uit te komen op de toestelfinales in Ahoy tijdens het grote NKnl.

Om 08.00 uur mochten Esmee en Pien gaan inturnen waarna om 9.20 uur de opmars voor het eerste toestel plaatsvond in het sportpaleis. Turnsters, trainers en publiek waren erg onder de indruk van de hele ambiance. Ook het turnen op een verhoogd podium is iets wat de turnsters nog nooit gedaan hadden. Via een trapje naar het toestel lopen, net als op tv, is toch wel iets anders dan gewoon in een normale sporthal turnen. Voor Esmee was het meteen haar laatste wedstrijd omdat ze gaat stoppen met turnen. Hoe gaaf is het dan om je turncarriёre in Ahoy af te mogen sluiten.

Pien mocht meteen als eerste deelnemer haar oefening laten zien op het toestel balk. Sinds kort heeft ze een nieuwe afsprong, de auerbach salto, die ze graag wilde laten zien vandaag. De hoop was stiekem dat de balkoefening net zo goed zou gaan als tijdens het NK meerkamp waarop ze zich voor deze dag had weten te plaatsen. Dat lukte niet helemaal, maar desondanks wist Pien een stabiele oefening te turnen zonder val. Ook de nieuwe afsprong turnde ze mooi tot stand. Uiteindelijk wist Pien een mooie 7e plaats te behalen. 

Ahoy_3.png Ahoy_2.png
Pien (1e van links) bij het voorstellen op balk Esmee (4e van links) bij het voorstellen op vloer

Daarna was het de beurt aan Esmee op vloer. Ze begon met een mooie eerste acrobatische serie. Tijdens de wisselspagaat met 1/1 draai ging ze echter door haar enkel waardoor ze veel aftrek kreeg voor deze moeilijke sprong. Gelukkig wist ze haar oefening goed uit te turnen, maar een topklassering zat er helaas niet meer in daardoor. Achtste worden van Nederland in supplement C is echter nog steeds een fantastische prestatie.

Ahoy 4Als laatste toestel stond de brug met ongelijke leggers op het programma. Ook hiervoor had Esmee zich eerder weten te plaatsen. Na een goede inturnbeurt stond ze vol vertrouwen klaar voor haar wedstrijdoefening. Ze begon goed met een mooie kip handstand gevolgd door een losom. Daarna zou zolendraai wippertje moeten volgen, een element dat normaal altijd goed gaat. Hoe zuur is het dan dat het net vandaag mis gaat… ze ging te hard waardoor ze meteen naar de bovenste legger moest springen zonder element. Weg hoge score en weg droom van een medaille.

Pien en Esmee kunnen echter terugkijken op een geweldige ervaring en mogen trots zijn dat ze hier in Ahoy het succesvolle seizoen mochten afsluiten op het hoogste podium van Nederland.


Klik op de foto's voor een vergroting.

 

28 juni 2022
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet