TD junior teamfinale bronsVoor de junior turnsters van GV Best stonden in het weekend van 21 en 22 mei de laatste officiёle wedstrijden van dit seizoen op de planning.

Individuele wedstrijd
Op zaterdag mochten Mirthe Bazelmans, Ise van den Wildenberg, Meike van den Berk en Ise van de Wal individueel hun kunnen laten zien op de regiowedstrijd. Mirthe turnde voor het eerst sinds lange tijd weer een volledige meerkamp en liet o.a. een mooie brugoefening zien. Meike heeft tot nu toe op elke wedstrijd die ze dit seizoen turnde een medaille weten te winnen. Ook vandaag was ze weer in goede vorm en wist uiteindelijk met het brons naar huis te gaan. Ise van de Wal wist uiteindelijk een 7e plaats te behalen, mede door mooie oefeningen op vloer en sprong. Ise van den Wildenberg turnde eveneens een strakke vloeroefening en werd 16e op de meerkamp.

Teamfinale
De dag erna mocht het viertal wederom afreizen naar Cuijk, ditmaal om als team deel te nemen aan de teamfinale in supplement D.

Tijdens de twee kwalificatiewedstrijden eerder dit seizoen wisten ze al beslag te leggen op respectievelijk het zilver en het goud. Doel van deze wedstrijd was dan ook minimaal een bronzen medaille te behalen zodat ze dit seizoen alle wedstrijden op het podium terecht gekomen zouden zijn. Ze maakten het daarmee wel extra spannend voor zichzelf want elke score zou meetellen dit keer, dus grote fouten konden ze zich niet veroorloven. Op brug wist Meike zichzelf te verbazen door de opzwaai voor de losom bijna tot handstand te turnen en daarmee de tweede hoogste score van alle deelnemers te behalen. Ook Mirthe turnde een mooie, soepel doorgeturnde oefening. Ise van de Wal turnde heel knap voor het eerst een losom in haar oefening. Met de hoge cijfers voor brug legden de turnsters een mooie basis neer voor de rest van de wedstrijd. Hierna stond het toestel balk op het programma. Ise van den Wildenberg wist een goede stabiele oefening neer te zetten zonder val. Meike wist wederom haar zenuwen perfect in bedwang te houden en turnde een nagenoeg perfecte balkoefening met mooi spagaatsprongen en dito hoge eindscore. Mirthe turnde een heel mooi uitgevoerd boogje met salto achterover als afsprong. Als laatste mochten de meisjes naar het toestel vloer. Op dit toestel scoren ze vrijwel elke wedstrijd erg hoog en ook vandaag was dat het geval.

Toen begon het wachten op de einduitslag. Zou het genoeg zijn voor een podiumplek? En ja hoor, ook vandaag weer een medaille! Met een mooie bronzen plak als afsluiter mogen de turnsters terugkijken op een zeer succesvol seizoen waar ze als team GV Best wederom goed op de kaart hebben gezet na twee moeilijke corona jaren. Nu mogen de meisjes weer lekker gaan werken aan nieuwe elementen om ook volgend seizoen weer goed voor de dag te komen.

 

Klik op de foto voor een vergroting.

25 mei 2022
Copyright © 2022 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet