Rens voltige kleinIn het weekend van 23 en 24 april werd in Duiven het Nederlands Kampioenschap Turnen Heren gehouden. Maar liefst 6 turners van Gymnastiek Vereniging Best hadden zich hier voor weten te plaatsen. Na twee seizoenen zonder wedstrijden waren ze zeer verheugd dat ze dit seizoen alweer de finale wisten te bereiken, anderzijds zijn velen dit jaar weer eerstejaars in hun leeftijdscategorie waardoor een groot deel van de concurrentie een jaar ouder is. De jongens hielden zich desondanks keurig stand.


Meerkampfinale
jongens meerkamp senioren
Op zaterdag stonden de meerkampfinales op het programma voor de junioren I, junioren II en de senioren. Kevin Giesberts turnde goede oefeningen op de sprong- en zwaaitoestellen. Rémon Eickmans turnde z'n beste voltige oefening van het seizoen. Rens Manders eindigde met 62,800 punten net buiten de top-10, op de voet gevolgd door Yannick Siauw die 62,650 noteerde. Sander Eickmans begon met 3 goede toestellen maar kon dat in de tweede helft niet vasthouden. Bram Versfeld was wederom sterk op voltige en ringen. Dat zijn ook de toestellen waarop hij een dag later nog in actie mocht komen bij de landelijke toestelfinales. Daarnaast had ook Kevin zich geplaatst voor de finale op voltige en mocht Rens wederom deelnemen aan de finale op sprong, waar hij bij de vorige editie 2e werd.

Toestelfinale
Jongens toestelfinal klein
Dag 2 van het Nederlands Kampioenschap Turnen Heren stond in het teken van de toestelfinales. Rens turnde een mooie tsukahara gehoekt op sprong, maar bij zijn tweede sprong had hij vaart over en kon helaas niet blijven staan en werd 5e bij de junioren II. Kevin werd gedeeld 4e op voltige bij de junioren I, net achter de nummers 2 en 3. Ook bij de senioren had GV Best een deelnemer op voltige, vaak het moeilijkste toestel van het herenturnen genoemd. Bram zijn oefening was niet zo strak als de dag er voor, maar werd als een van de jongste senioren toch knap 5e. Tevens mocht hij starten op de ringen, waar hij de 8e plaats behaalde. Sander had zich gekwalificeerd voor de rekstok maar kwam niet in actie door een lichte blessure.

Klik op de foto's voor een vergroting.

29 april 2022
Copyright © 2022 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet