groepsfoto 1 klZondag 10 april mochten Meike van den Berk, Ise van den Wildenberg, Ise van de Wal en Mirthe Bazelmans namens GV Best uitkomen als team supplement D op de kwalificatiewedstrijd voor clubteams in Asten.

De turnsters hadden er heel erg veel zin in omdat het pas hun eerste wedstrijd was waar ze als team mochten gaan turnen sinds vorig jaar november. Per toestel mochten 3 turnsters hun oefening turnen waarvan telkens de beste 2 scores mee zouden tellen voor het eindresultaat.

Mirthe had de laatste weken heel erg hard getraind op balk en brug en haar doel was dan ook om op minimaal één toestel mee te tellen met haar score. En dat harde werken werd uiteindelijk beloond. Ze wist op balk een super stabiele oefening neer te zetten met een mooi boogje op het eind, hetgeen zelfs de derde score van alle deelnemers op dit toestel opleverde. Ook op brug wist ze haar halve draai kip heel fraai uit te voeren. Uiteindelijk telden zelfs allebei haar toestelscores mee voor het teamresultaat waarmee haar doel voor vandaag meer dan behaald was. Ise van de Wal is de laatste tijd tijdens de training heel goed bezig op brug maar helaas ging het tijdens de wedstrijd niet zoals gehoopt. Ze wist zich vervolgens heel knap te revancheren op het toestel balk waar ook zij een vrijwel foutloze oefening neer wist te zetten. Op sprong turnde ze een hoge half in half uit. Ise van den Wildenberg mocht uitkomen op het toestel sprong en vloer. Op vloer turnde ze een hele mooie arabier streksalto en doordat ze ook de rest van haar oefening netjes turnde wist ze een hoge score van 11.50 punt te behalen waarmee ze heel knap meetelde in de teamscore op dit toestel. Meike van den Berk is heel sterk op alle vier de toestellen en mocht dus ook op alle toestellen haar kunnen laten zien. Op brug turnde ze een mooie hoge losom en op balk wist ze net als Ise en Mirthe vrijwel foutloos en zonder wiebels haar oefening te turnen. Het toestel vloer is het favoriete toestel van Meike en ze liet vandaag ook weer zien waarom dat is. Een prachtige oefening met moeilijke gymnastische sprongen en een goed uitgevoerde arabier flikflak schroef leverde haar de een-na-beste score van de dag op.

 

Ise, Mirthe, Meike en Ise vormen samen een heel hecht team en dat leidde tot een meer dan verdiend resultaat. Tijdens de prijsuitreiking bleek namelijk dat de teamscore genoeg was voor de hoogste trede op het podium: goud!

groepsfoto 2

v.l.n.r.: Mirthe, Ise, Meike en Ise

12 april 2022
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet