Rens brug1Zaterdag 19 maart j.l. stond de tweede kwalificatiewedstrijd voor de jongens junioren en senioren op het programma. Door corona is het wedstrijdschema aangepast en hebben ze pas een week geleden de eerste kwalificatiewedstrijd geturnd. Veel tijd om oefeningen te verbeteren of om nieuwe onderdelen te trainen was er dus niet. Desondanks moesten de jongens wederom fit aan de start verschijnen, want op basis van deze twee wedstrijden wordt de startlijst voor de halve finale opgemaakt.

De dag begon al vroeg, want de wedstrijd van Kevin Giesberts (junior I) begon namelijk al om 8.40 uur in Volendam. Kevin begon met de, voor hem, twee lastigste toestellen brug en rekstok waar hij toch nog nette scores wist neer te zetten. Daarna kwamen vloer en voltige waar hij erg goede en nette oefening liet zien. Op voltige werd dit beloond met het op een-na-hoogste punt, een 10.350. Uiteindelijk wist Kevin de 7e plaats te behalen op de meerkamp en heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale.

kwalificatie TH 2022 juniorenII kleinIn de tweede wedstrijdronde kwamen Rémon Eickmans, Rens Manders en Yannick Siauw (junioren II) in actie. Rémon wist ondanks een foutje op vloer zich goed te herpakken en behaalde zeer goede punten voor zijn nette oefening op de ringen en de brug. Hij werd uiteindelijk 11e, net buiten de top-10. Rens turnde een erg stabiele wedstrijd en behaalde hiermee op alle toestellen nette cijfers en werd hiermee 9e. Yannick eindigde op een verdiende 7e plek onder andere door een zeer goede voltige oefening waarbij hij net zoals Kevin de een-na-hoogste score van de wedstrijd behaalde. Alle drie de turners konden na de wedstrijd tevreden naar huis, trots op hun oefeningen en geturnde elementen en gemotiveerd om zichzelf opnieuw te bewijzen in de halve finale waar ze alle drie voor geplaatst zijn.

kwalificatie TH 2022 seniorenIn de laatste wedstrijdronde waren het de senioren Bram Versfeld en Sander Eickmans die hun best mochten doen voor de ogen van de jury. Deze wedstrijdronde begonnen we op brug en rekstok wat niet onder de favoriete toestellen van Bram valt vanwege de benodigde afsprongen. Gelukkig had hij hierna het ergste gehad en kon Bram zijn specialiteiten laten zien op voltige. Op dit toestel werd Bram door zijn zeer nette én moeilijke oefening ook beloond met het 2e punt op voltige, en direct gevolgd door ook het 2e punt op de ringen. Dit maakte de achterstand van de eerste twee toestellen meteen goed waarmee hij als 5e eindigde in de meerkamp. Een zeer nette prestatie die ook voor hem een plek in de halve finale betekende. Door een blessure aan zijn enkel heeft Sander helaas moeten besluiten om niet mee te doen aan het toestel vloer. Gelukkig had hij eerder die middag al een goede brugoefening laten zien en werd deze opgevolgd door een zeer nette oefening op voltige waardoor de schade beperkt bleef op deze tweede kwalificatie. Mede door zijn goede optreden van vorige week mag hij zich toch opmaken voor de halve finale.

Alle junioren en senioren mogen op 9 april dus opnieuw in actie komen tijdens de halve finale in Weert. Al met al mogen de turners, familie en trainers erg tevreden en trots zijn op de prestaties tijdens de plaatsingswedstrijden na de moeilijke opstart van dit seizoen.

Bram-brug.png Rens-brug2.png
Bram in actie op de brug Rens in actie op de brug
27 maart 2022
Copyright © 2023 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet