Meike podiumNadat in eerdere weekenden de senior meiden van GV Best al hun eerste kwalificatiewedstrijden hadden geturnd was het in het weekend van 27 en 28 november de beurt aan de middenbouwturnsters en jeugd- en juniorturnsters.

Junioren Meike van den Berk, Mirthe Bazelmans, Ise van de Wal en Ise van den Wildenberg mochten het spits afbijten. Meike begon met een fantastische balkoefening welke gelijk de toon voor de wedstrijd zette. Na 4 toestellen bleken de scores van Meike zelfs zo goed te zijn dat ze de hoogste trede van het podium mocht betreden: goud! Met deze prestatie is Meike vrijwel zeker van een plaats in de halve finale van het NK. Voor Ise, Ise en Mirthe is het het eerste jaar dat ze in deze categorie uitkomen en ze deden dat heel verdienstelijk, waarbij Ise van de Wal zelfs de 7e plaats wist te behalen.

Jeugd ELater in de middag was het de beurt aan de jeugd meisjes Emi Cheng, Sanne van Adrichem en Ziva Mutsaers om hun oefeningen te laten zien aan de jury. Voor Ziva, Sanne en Emi was het de eerste keer dat ze hun nieuwe vloeroefening op muziek mochten laten zien. Op het toestel brug turnde Emi heel erg netjes en had een mooie hoge opzwaai waardoor ze op dit toestel op de 7e plek eindigde. Het laatste toestel was balk. Altijd een spannend toestel, waar zenuwen nog wel eens de oefening weten te verpesten. Gelukkig wisten ze alledrie hun zenuwen goed in bedwang te houden en turnden ze een nette oefening zodat ze hun wedstrijd goed konden afsluiten. Ze kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op hun eerste wedstrijd van dit seizoen. 

Het programma van de zondag werd op het laatste moment ingekort vanwege de extra coronamaatregelen die om 17.00 uur in zouden gaan. Deze dag stond in het teken van de teamwedstrijden. Helaas was het team van de middenbouw wat bestaat uit Suus Boetzkes, Jill van de Westerloo, Julia Veraart en Fienelot Piek niet helemaal compleet. Suus zat in quarantaine en kon daardoor helaas niet laten zien waar ze zo hard voor getraind heeft. Jill zit nog met een blessure aan haar enkel maar kon wel komen supporteren. Fienelot en Julia lieten zien dat ze zich niet lieten kisten door deze tegenvaller. De meiden begonnen stabiel op balk waar ook meteen goede scores uit kwamen. Na balk mochten ze hun enorm vrolijke vloeroefening laten zien. Het is jammer dat er geen publiek op de tribune mocht zitten want iedereen was spontaan vrolijk geworden van het kijken naar deze vloeroefeningen. Het toestel brug was nog spannend omdat er moeilijke onderdelen in de oefening zitten die de meiden nog maar net onder de knie hebben. Maar het was gelukt! Julia maakte een kip aan de hoge legger en Fienelot liet keurig een ophurken zien. Ondanks dat het team niet compleet was hebben Fienelot en Julia een goede wedstrijd geturnd na zo’n lange tijd. Ze zijn individueel uiteindelijk op plek 11 en 12 geëindigd.  

MBniv4 Junior D Team

Hierna was het juniorenteam aan de beurt om hun kunnen te laten zien. Ise van de Wal, Meike van den Berk, Ise van den Wildenberg en Mirthe Bazelmans mochten zich voor de tweede dag op rij klaar gaan maken voor een wedstrijd. Voordeel daarvan was dat ze wat kleine aandachtspuntjes van de dag daarvoor meteen toe konden passen in hun oefeningen van vandaag. Op elk toestel mochten 3 turnsters hun oefening turnen waarvan de twee beste scores meetelden voor het eindresultaat. Mirthe turnde een hele goede brugoefening. Ise van de Wal een stabiele balkoefening en Meike en Ise van den Wildenberg een geweldige vloeroefening. Zelf hadden de meiden niet helemaal in de gaten hoe goed ze bezig waren dus tijdens de prijsuitreiking was het dan ook een grote verrassing voor ze dat ze op het podium mochten komen om het zilver in ontvangst te nemen. Helemaal blij met hun medailles en extra gemotiveerd voor het vervolg keerden de meisjes huiswaarts.

Helaas heeft de KNGU echter besloten om de wedstrijden die in december op het programma stonden te annuleren vanwege corona. We hopen met zijn allen dat de meisjes in het nieuwe jaar snel weer mogen dromen van mooie medailles.

01 december 2021
Copyright © 2022 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet