Podium Team C Den HaagZaterdag 20 november j.l. mocht het dames senioren-team van GV Best bestaande uit Clarissa Giesberts, Esmee Vreeswijk, Maaike Nuijs, Pien van der Vleuten en Tessa de Rooij hun eerste plaatsingswedstrijd voor de landelijke teamwedstrijden turnen in Den Haag. Tessa is helaas geblesseerd en kon deze wedstrijd nog niet meeturnen, maar was er wel bij om haar teamgenoten aan te moedigen. Bij deze teamwedstrijd mochten per toestel 3 turnsters aantreden en de beste 2 scores werden meegenomen in de ranking.

GV Best begon op balk. Het is altijd lastig om op balk te starten omdat dit toch het toestel is waar het meeste mis kan gaan. Balk ging ook niet zo goed met twee vallen en een aantal wiebels, waardoor de scores lager uitviel endan we gewend zijn en gehoopt hadden. Geen lekker begin van de wedstrijd dus.

De dames lieten zich daar echter in zijn geheel niet door uit het veld slaan en begonnen vol zelfvertrouwen aan vloer. Dat zelfvertrouwen bleek terecht, want ze hebben drie hele mooie vloeroefeningen laten zien. Zowel acrobatisch als gymnastisch was de uitvoering zeer netjes. Op vloer behaalden ze dan ook de hoogste score van alle teams, waarmee ze een paar plaatsen in het klassement omhoog opschoven.

Ook op het volgende toestel sprong werd er netjes geturnd. Op sprong is naast de uitvoering ook de dynamiek erg belangrijk, en dat zat wel goed. Op sprong behaalden ze dan ook samen met een ander team wederom de hoogste score, waardoor ze weer een plekje omhoog opschoven.

De turnsters mochten de wedstrijd afsluiten op brug. Langzaamaan werd het erg spannend omdat met een goede score op brug een podiumplaats mogelijk zou zijn. En ook op brug werd er weer nagenoeg foutloos geturnd. Met zo’n goede afsluiting van de wedstrijd behaalden ze de eerste plaats.

Goud op de eerste plaatsingswedstrijd! We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de twee plaatsingswedstrijden die nog volgen.

24 november 2021
Copyright © 2022 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet