groepsfoto Clarissa Maaike Pien Esmee kwalificatie Groningen nov2021Zondag 7 november j.l. mochten de senior turnsters van GV Best afreizen naar het Groningse Eelde voor hun eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar het NK. Pien van der Vleuten, Maaike Nuys en Esmee Vreeswijk mochten hun kunnen laten zien in de categorie senior 3e divisie. Later op de dag was het de beurt aan Clarissa Giesberts bij de senioren 2e divisie. Tessa de Rooij kon helaas niet meedoen aan deze wedstrijd omdat ze nog aan het revalideren is van een rugblessure.

Voor de turnsters en trainers was het toch wel even spannend omdat er vanwege corona al meer dan 1,5 jaar geen wedstrijden zijn geweest en we totaal geen idee hadden waar we stonden qua niveau. Eenmaal in de zaal ging het echter al snel weer als vanouds. Op het toestel brug wist Esmee met een fraaie handstand en losom het hoogste cijfer van alle deelnemers te behalen. Ook Pien wist met haar score een mooie uitgangspositie voor de rest van de wedstrijd neer te zetten. Balk was voor alle drie de turnsters even een wankel moment maar ondanks dat ze daardoor niet alle eisen wisten te turnen bleven ze wel gewoon goed op de balk staan. Het toestel vloer is voor de turnsters van GV Best altijd een toestel waarop ze hoog kunnen scoren omdat ze moeilijke oefeningen turnen met een hoge uitgangswaarde. Zo ook nu. Pien wist zelfs het hoogste cijfer van iedereen te behalen doordat ze de moeilijke sprongcombinaties vrijwel vlekkeloos uitvoerde. Maaike turnde voor het eerst sinds 3,5 jaar weer een volledige vloeroefening na een lange blessure. Meteen liet ze zien dat ze nog steeds een fantastische beenspreiding heeft in de spagaatsprongen en dat resulteerde in een prachtig cijfer. Ook Esmee wist zich in de top te turnen met een vrijwel foutloze oefening met mooie acrobatiek en sprongcombinaties. Op sprong turnde Maaike een goede half in half uit. Pien deed daar nog een halve draai bij met een half in heel uit en Esmee sprong voor het eerst een overslag met een hele draai in de tweede vluchtfase.

Stiekem hadden we wel al in de gaten dat onze meiden misschien wel eens heel hoog zouden kunnen gaan eindigen in het klassement en dat bleek ook zo te zijn: Esmee wist met maar liefst 1,5 punt voorsprong het goud te pakken. Pien turnde in de andere baan en daar wist ze beslag te leggen op de tweede plaats en Maaike eindigde op een mooie en verdiende 6e plaats.

Met deze resultaten hebben Esmee en Pien zich al verzekerd van een plekje in de halve finale. Maar toch turnen ook zij nog de overige twee kwalificatiewedstrijden op weg naar het NK.

Daarna was het de beurt aan Clarissa Giesberts. Clarissa was blij dat ze uberhaupt kon deelnemen aan deze wedstrijd aangezien ze op de terugweg is van een langdurige enkelblessure en recent daar nog een extra blessure bovenop kreeg. Clarissa begon op het toestel brug met een goede oefening. Ze turnde een mooie losom tot handstand en ook het wippertje kip kon ze doorturnen. Balk verliep niet helemaal zoals gehoopt, maar op sprong herpakte ze zich weer. Op vloer hadden we haar acrobatische series enigszins aangepast op haar enkelblessure en dat pakte goed uit met een mooie score. De concurrentie en het niveau in haar divisie is echter erg hoog dus helaas geen top klassering voor Clarissa, maar we hebben een aantal goede punten om aan te werken voor de komende twee kwalificatiewedstrijden.

Op zaterdag 20 november mogen Pien, Maaike, Esmee en Clarissa aantreden in Den Haag voor hun eerste teamwedstrijd en op 12 december staat in Amsterdam de tweede individuele kwalificatiewedstrijd op het programma.

 

Podium Groningen    Podium Groningen 2
Esmee 1e   Pien 2e
09 november 2021
Copyright © 2022 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet