RK TD 2020 zaterdagochtendOp zaterdag 15 februari en zondag 16 februari stond voor veel turnsters van G.V. Best de regiofinale op de planning. Via deze wedstrijd konden de meisjes zich plaatsen voor de halve finale van het NK. Daarnaast vonden ook de toestelfinales plaats waarvoor enkele meisjes zich via de voorwedstrijden hadden gekwalificeerd.

Nienke van den Biggelaar en Emi Cheng (jeugd I) mochten starten op de zaterdagochtend. Nienke had als doel om de arabier flikflak salto te springen op vloer, dit kan ze al een tijdje maar het was tijdens de wedstrijden nog niet gelukt. Tijdens de regiofinale is het gelukt! Emi kon zich mooi voorbereiden op de toestellen vloer en sprong waar ze een dag later haar toestelfinales turnt. Helaas stroomden in hun categorie slechts vijf turnsters door naar de ½ finale en daar zaten Emi en Nienke niet bij.

Aan de andere kant van de zaal turnden Mirthe Bazelmans, Ise van de Wal en Ise van den Wildenberg in de categorie jeugd II hun wedstrijd. Ze lieten zien dat ze in de korte periode na de vorige kwalificatiewedstrijd hard getraind hebben op netheid en spanning. Dit betaalde zich dan ook uit in mooie stabiele oefeningen met bijbehorende hoge scores. Het was jammer dat dit helaas net niet genoeg was voor een plaatsje in de halve finale, maar het biedt perspectief voor de toekomst.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Suus Boetzkes, Jill vd. Westerloo en Julia Veraart (instap N3). Alle drie de meiden hebben laten zien dat ze in de afgelopen tijd veel hebben geleerd. Suus sprong namelijk een huizenhoge salto op sprong, waarmee zij het 2e punt van de wedstrijd kreeg. Bij Jill lukte de borstwaartsomtrek op de rekstok en Julia sprong voor het eerst arabier flikflak op vloer. Helaas stromen de dames niet door naar de halve finale NK, maar jullie mogen trots zijn op jezelf!

RK TD 2020 zaterdagmiddagJunior Meike van den Berk heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan haar brugoefening. In de wedstrijd liet ze zien dat dat niet voor niks is geweest want met o.a. een mooi hoge losom gevolgd door een halve draai kip behaalde ze de derde score van alle junioren op dit toestel. Een hele mooie prestatie.

In de 3e wedstrijd mocht Fienelot Piek, pupil I N3, haar wedstrijd turnen. Fienelot heeft laten zien dat ze onwijs netjes kan turnen en ze heeft zelfs haar angst overwonnen! De arabier flikfak op vloer is na hard oefenen namelijk gelukt op de wedstrijd. Jammer genoeg stroomt Fienelot niet door naar de halve finale NK, maar die arabier flikflak neemt niemand haar meer af!

Senioren Pien van der Vleuten, Tessa de Rooij en Kiki de Feber mochten de dag afsluiten. Alle drie hadden ze een mooie brugoefening waarbij ze allen de moeilijke combinatie wippertje met kip door wisten te turnen zonder stop. Op vloer overtrof Tessa zichzelf vervolgens met een fantastische oefening met moeilijke sprongen en acrobatische series. Het leverde haar een persoonlijk record op dit toestel op: 12.75 pt. Tevens wist ze hiermee haar allround score op te krikken waardoor ze zich uiteindelijk wist te plaatsen voor de halve finale! Ook Pien en Kiki turnden een goede meerkamp en mogen zich daardoor bij Tessa voegen op de halve finale. Een enorm knappe prestatie gezien het grote deelnemersveld bij de senioren.

RK TD 2020 zondag

Op zondagochtend konden de trainers een klein beetje uitslapen want de turnsters van G.V. Best kwamen de tweede wedstrijdronde pas in actie. De turnsters Ziva Mutsaerts, Sanne van Adrichem en Lenne van den Oetelaar (pupil II N3) mochten hun regiofinale turnen. Ook voor hen was er een minimale doorstroming naar de ½ finale en was het dus alles of niets. Daarom hebben de meiden zelfs onderdelen laten zien die ze pas net kunnen. Alle drie hebben ze arabier flikflak salto op vloer gesprongen. Hier en daar zijn er wat vallen gemaakt maar de meiden hebben plezier gehad en kunnen weer voor nieuwe doelen gaan trainen.

Clarissa Giesberts kwam deze dag in actie bij de senioren 2e divisie. Ze mocht beginnen op de balk, haar favoriete toestel. Ze wist haar zenuwen in bedwang te houden en turnde een hele mooie, strakke balkoefening met flikflak salto als afsprong. Ondanks dat Clarissa veel minder trainingsuren maakt dan de concurrentie wist ze hiermee een fantastische en welverdiende bronzen medaille te halen.

Toen was het de beurt aan Emi Cheng om de toestelfinales sprong en vloer te turnen. Het is al heel erg knap dat ze zich voor twee toestellen heeft geplaatst. Emi begon op vloer waar ze helaas een val had aan het begin van haar oefening, toch heeft ze de rest van de oefening super goed geturnd waardoor ze 7e werd. Op sprong heeft Emi laten zien hoe mooi ze de half in half uit al kan.

RK TD 2020 toestelmedaillesOok Pien van der Vleuten mocht op de toestellen sprong en vloer uitkomen in de toestelfinales, maar dan bij de senioren. De dag ervoor had ze een hoge score gehaald op vloer, dus de hoop was dat ze haar oefening vandaag net zo goed uit zou kunnen voeren. En dat lukte! Met een aantal moeilijke gymnastische series en een mooie overslag schroef wist ze het goud te veroveren. Kiki de Feber wist het aantal medailles voor GV Best nog te verhogen door op sprong de twee beste sprongen van alle senioren te springen waarmee ze het tweede goud van de dag mee naar huis mocht nemen.

Alles bij elkaar was het dus een zeer geslaagd weekend voor de turnsters van GV Best met drie toestelmedailles en drie kwalificaties voor de halve finale van het NK als resultaat.

20 februari 2020
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet