Regio TD 2020 instapIn het weekend van 25 en 26 januari stond de 2e kwalificatiewedstrijd van regio Brabant-Oost op het programma. De inzet was een startplaats voor de regiofinales en de toestelfinales die in februari op het programma staan. Meerdere turnsters van Gymnastiek Vereniging Best hebben zich hier voor weten te plaatsen.

De eerste ronde van het wedstrijdweekend was voor de instappers Jill van de Westerloo, Suus Boetzkes en Julia Veraart. Ondanks het vroege uur hadden ze er enorm veel zin in. Dat enthousiasme lieten ze erg goed zien bij hun eerste toestel vloer. Julia liet op dit toestel een mooie overslag zien. Bij het tweede toestel (sprong) maakte Jill een nette overslag en een hoge salto, waarbij ze zelfs vaart over had. Helaas viel ze met deze salto ongelukkig en heeft ze de wedstrijd niet uit kunnen turnen. Suus liet op de rek zien dat je met een mooie ondersprongzwaai erg hoog kunt zwaaien. Deze wedstrijd hebben ze laten zien dat ze al weer flink vooruit zijn gegaan ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Regio TD 2020 senioren pupilLater op de dag mochten de senioren Kiki de Feber, Pien van der Vleuten, Maaike Nuys en Tessa de Rooij turnen namens GV Best. Helaas kende Kiki geen goede start van de wedstrijd. Met een arabier schroefsalto op vloer ging ze door haar rug en was het de vraag of ze de wedstrijd überhaupt uit zou kunnen turnen. Kiki verbeet de pijn en wist alsnog met een hele mooie score op sprong de toestelfinale te halen. Maaike turnde een hele mooie brugoefening en wist daarop de 5e score van alle deelnemers te behalen, helaas net 1 plaatsje te weinig voor de toestelfinale, maar toch een hele goede prestatie. Tessa turnde een goede wedstrijd en wist op alle toestellen hoge scores te halen welke haar uiteindelijk een knappe 6e plaats in het eindklassement opleverde. Pien was goed op dreef op vloer en sprong en plaatste zich op deze twee toestellen ruimschoots voor de toestelfinales.

Tegelijkertijd mocht ook Fienelot Piek (Pupil I) turnen. Fienelot begon op vloer, waarbij zij meteen een nieuw element liet zien; de loopoverslag-overslag! Op sprong maakte ze een erg hoge salto en op rekstok liet zij mooie zwaaien zien, waarmee zij de 13e plaats veroverde op dat toestel. Op balk liet Fienelot zien dat ze enorm netjes kan turnen en thuishoort in deze categorie.

Op zondag 26 januari vroeg in de ochtend mocht Meike van den Berk (junior) haar tweede kwalificatiewedstrijd turnen. Meike heeft een erg goede wedstrijd geturnd waarbij ze op alle vier de toestellen mooie punten heeft gescoord. Hiermee heeft ze een verdiende 7e plaats behaald.

De tweede wedstrijdronde op zondag was het de beurt aan de pupillen II Sanne van Adrichem, Lenne van den Oetelaar en Ziva Mutsaerts. Aan de andere kant van de wedstrijdvloer mochten tegelijkertijd de Jeugd II meiden Ise van den Wildenberg, Mirthe Bazelmans en Ise van de Wal hun tweede kwalificatiewedstrijd turnen. Sanne heeft erg knap op drie van de vier toestellen hoger gescoord dan in de eerste kwalificatiewedstijd. Lenne heeft op alle vier de toestellen haar D-score weten te verhogen wat betekent dat ze de moeilijkheid van de oefeningen heeft verhoogd. Lenne heeft onder andere een boogje op balk laten zien en de arabier flikflak salto op vloer. Ziva heeft ondanks klachten aan haar enkel super mooie sprongen laten zien en hier ook ruim een punt hoger mee gescoord dan tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd. Bij de Jeugd II meiden heeft Ise van den Wildenberg een super balkoefening laten zien en ook op vloer heeft ze hoog gescoord, al met al een hele goede wedstrijd. Ook een nette wedstrijd voor Mirthe die op alle vier de toestellen mooie oefeningen heeft laten zien. Ise van de Wal had helaas wat pech bij haar balkoefening maar op de andere drie toestellen heeft ze mooie punten behaald.

Regio TD 2020 pup2 jeugd1

Emi Cheng en Nienke van den Biggelaar mochten het wedstrijdweekend afsluiten tijdens de derde wedstrijdronde op zondag. Hier heeft Emi, net als Lenne eerder op de dag, ook een top-10 klassering behaald. Emi heeft zich geplaatst voor de regiofinale en voor de toestelfinale op sprong en vloer. Nienke begon super sterk op het toestel brug waar ze meteen een hoog punt behaalde en wist ook haar oefening op de evenwichtsbalk te turnen zonder er af te vallen. Ook Nienke stroomt door naar de regiofinale.

29 januari 2020
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet