RK TH 2020 pupil 3e divDe wedstrijdturners van Gymnastiek Vereniging Best namen op 25 januari j.l. deel aan de Regiokampioenschappen Brabant-Zeeland. Bij enkele categorieën namen ook de Limburgse turners deel, omdat het voor de jongere jongens tevens een kwalificatiewedstrijd was voor de landelijke kwartfinale. Bowie Scharten en Rens Manders behaalden de 3e plaats en mochten daarom plaatsnemen op het erepodium.

Bowie (pupil) turnde een hele nette wedstrijd met mooie oefeningen op de ringen en de brug. Op rekstok turnde hij voor het eerst een salto afsprong. Trainingsmaatjes Aslan Poturak en Job Manders komen ook uit in de Pupil-categorie. Aslan turnde o.a. een mooie kip op de brug en Job liet hele mooie zwaaien zien aan de ringen. Beiden eindigden in de middenmoot van de kleine 40 deelnemers in deze categorie. Half februari turnen zij de 2e kwalificatiewedstrijd.

Bovenbouw
Kevin Giesberts en Sem Versfeld (Jeugd) turnden beide geen volledige meerkamp, maar waren tevreden met de toestellen die ze wel konden turnen. Op voltige turnden ze beide naar behoren. De Junioren I Yannick Siauw en Rens Manders gaven elkaar niet veel toe. Rens trok aan het langste eind en werd 3e, Yannick volgde hem met plaats 4. Ook bij de Junioren II was het spannend. Sander Eickmans en Bram Versfeld begonnen met voltige, gevolgd door ringen. Sander kende op deze toestellen een goede start, in tegenstelling tot Bram die op vloer en brug veel punten pakte. Uiteindelijk eindigden ze respectievelijk op de 5e en 4e plaats. Senior Chris Sollie was helaas nog niet fit genoeg om een wedstrijd de turnen. Voor de bovenbouw gaat het seizoen pas verder in maart. Hoewel er een aantal goede oefeningen zijn gemaakt, werden hier en daar ook fouten en slordigheden geturnd. Ze gaan de komende weken ongetwijfeld weer hard oefenen om die er uit te krijgen.

RK TH 2020 Podium Bowie RK TH 2020 Podium Rens
Bowie Scharten op de 3e plaats Rens Manders op de 3e plaats
26 januari 2020
Copyright © 2020 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet