Podium junioren IOok de jongens van de wedstrijdgroep zijn begonnen aan het seizoen. Zij namen afgelopen weekend deel aan de Open Tilburgse Kampioenschappen ter voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden die in januari plaatsvinden. Een groot deel van de jongens komt dit jaar weer uit in een nieuwe leeftijdscategorie, dus het is goed om even te kijken waar ze op dit moment staan t.o.v. de concurrentie. Hoewel de concurrentie in de meeste groepen niet zo groot was, hebben de turners van GV Best al mooie basisoefeningen neergezet. De komende weken zullen ze hun oefeningen verder uitbreiden met het oog op de (nationale) kwalificaties.

Bowie Scharten, Aslan Poturak en Job Manders turnen dit seizoen alle drie bij de Pupillen. Op de ringen en op sprongen lieten ze allen mooie oefeningen zien. Aslan en Job turnden op de rekstok voor het eerst een salto af op een wedstrijd en Bowie liet daarnaast een hele mooie oefening zien op de brug.

Podium junioren IIYannick Siauw en Rens Manders, vorig jaar beiden in de NK finale bij de Jeugd, komen dit seizoen uit in de Junioren I. Yannick turnde met name erg netjes en beheerst. Dat leverde hem terecht de 1e plaats op. Rens behaalde de 3e plaats met een ruime voorsprong op de nummer 4.

Sander Eickmans won zeer overtuigend bij de Junioren II. Op voltige sloeg hij een enorm gat met de andere deelnemers, die dat niet meer konden inhalen. Met een last-minute aangepaste oefening op vloer, vanwege een lichte blessure aan zijn voet, stelde hij het goud veilig.

16 december 2019
Copyright © 2020 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet