OTK 2019 TD podium Senior

en prachtige comeback voor Tessa de Rooij

In het weekend van 16 en 17 november stonden de Open Tilburgse Kampioenschappen op het programma voor de bovenbouw turnsters van GV Best. Half december vinden de eerste kwalificatiewedstrijden richting het NK plaats en deze wedstrijd was dan ook een perfecte voorbereiding om te zien waar de turnsters staan en waar ze nog extra op moeten trainen om tijdens de kwalificaties zo optimaal mogelijk voor de dag te kunnen komen.

OTK 2019 TD jeugdIIVoor jeugd II turnsters Ise van de Wal, Ise van den Wildenberg en Mirthe Bazelmans was het hun eerste wedstrijd bij de bovenbouw en ze vonden het dan ook erg spannend hoe het zou gaan. Op vloer mogen ze dit jaar voor het eerst een eigen choreografie turnen en dat vinden ze alle drie erg leuk, hetgeen ook duidelijk te zien was met mooie punten van de jury als resultaat. Op brug, balk en sprong zijn er nog wat puntjes waar aan gewerkt kan worden de komende tijd maar ze mogen trots zijn op het behaalde resultaat.

Meike van den Berk mocht in de categorie Junior haar kunsten laten zien. Ze turnde een mooie half in half uit op sprong en wist uiteindelijk op een knappe 10e plaats te eindigen.

Als laatste was het deze zaterdag de beurt aan Senior turnsters Tessa de Rooij, Maaike Nuys, Pien van der Vleuten en Kiki de Feber. Kiki is na de zomervakantie overgestapt naar GV Best en heeft helemaal haar draai gevonden tussen haar leeftijdsgenootjes. De meiden hadden dan ook de grootste lol samen tijdens de wedstrijd en wisten elkaar tot grootse prestaties te stuwen. Pien van der Vleuten had een erg goede brugoefening waar ze de hoogste score van alle deelnemers mee behaalde. Maaike heeft een blessure aan haar schenen en kon daardoor helaas alleen uitkomen op brug en balk. Voor Tessa was het haar eerste wedstrijd waarop ze weer voluit kon turnen na ruim 2 jaar blessureleed. Haar comeback werd opgeluisterd met mooie oefeningen en dito scores. Op sprong wist ze zelfs de hoogste score van iedereen te behalen. Uiteindelijk bleek Tessa zelfs zo goed geturnd te hebben dat ze op de 3e plaats in het klassement eindigde, vlak voor Pien die 4e werd. Een emotioneel moment voor zowel Tessa als haar trainster. Kiki de Feber zorgde voor de kers op de taart door met ruime voorsprong het goud te veroveren. Ze turnde een prachtig balkoefening welke haar het hoogste cijfer van de dag opleverde. Ook op de overige toestellen liet ze de concurrentie ver achter zich. Een mooier debuut bij GV Best had Kiki zich niet kunnen wensen.

Op zondag was het de beurt aan Clarissa Giesberts bij de Senioren in de 2e divisie. Esmee Vreeswijk kon vanwege een blessure helaas niet meedoen maar ze kwam haar teamgenootje gezellig aanmoedigen. Op vloer turnde Clarissa een mooie arabier streksalto ½ draai direct gevolgd door een punchsalto voorover. Een combinatie die veel punten oplevert. Ook op balk wist ze haar zenuwen de baas te blijven en eindigde ze haar oefening met een mooie flikflak salto afsprong.

De meiden kunnen zich nu op gaan maken voor de kwalificatiewedstrijden voor het NK en starten komend weekend met een trainingskamp waar ook de onderbouw aan deelneemt.

OTK 2019 TD Senior OTK 2019 TD Senior2
20 november 2019
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet