RTK TH 2019 Job kleinDe toestelkampioenschappen Noord-Brabant/Zeeland voor turnen heren vinden jaarlijks plaats aan het einde van het seizoen. Voor het vijfde jaar op rij werd in Tilburg gestreden voor de titels per toestel. Er kwamen slechts 7 turners van Gymnastiek Vereniging Best in actie, maar zij wisten toch een mooi aantal prijzen binnen te slepen. In totaal werd het erepodium 16 keer beklommen, waarvan 5 keer het hoogste schavot.

Bij de Pupillen verschenen minder sporters aan de slag dan gebruikelijk. Desondanks waren er een aantal sterke turners aanwezig. Job Manders was namens GV Best de enige troef in deze groep. Voor het eerst turnde hij een salto-afsprong van de rekstok tijdens een wedstrijd. Met een vierde plaats op zowel de ringen als op sprong en een 5e plaats op vloer kwam hij een aantal keer dicht bij het podium.

RTK TH 2019 Jeugd kleinBij de Jeugd kwamen Kevin Giesberts, Sem Versfeld, Yannick Siauw en Rens Manders in actie. Op elk toestel stond er minimaal 1 turner van GV Best op het podium in deze categorie. Kevin kende een wisselende wedstrijd, met enkele goed en enkele minder goede oefeningen. Op sprong kwam hij het dichtst bij een podiumplaats, hier werd hij 5e. Sem Versfeld verraste met zilver op de ringen, maar ook zijn 5e plaats op voltige is niet onverdienstelijk. Yannick kreeg maar liefst vier medailles omgehangen. Op vloer en ringen werd hij kampioen en op voltige en rekstok werd hij 3e. De 3e plaats op de rekstok moest hij delen met trainingsmaatje Rens Manders, die tot exact dezelfde score kwam. RTK TH 2019 Bram kleinDaarnaast veroverde Rens het brons op de brug en, net zoals op het NK, het zilver op sprong.

Bram Versfeld deed zeer goede zaken bij de Junioren. Met twee gouden, twee zilveren en een bronzen medaille hing zijn nek helemaal vol. Op voltige was hij een klasse apart en won hij zelfs met bijna een heel punt verschil. Daarnaast won hij het toestel ringen. Het zilver kreeg hij voor zijn oefeningen op de vloer en de brug. Tot slot werd hij gedeeld 3e op de rekstok.

Instapper Bowie Scharten verbaasde zichzelf met drie podiumplaatsen. Op vloer zat er een groot verschil tussen de top 3 en de rest van het veld. Met een minimaal verschil met de nummer twee werd Bowie 3e. Ook op voltige behaalde hij deze plaats en op de ringen werd hij, na zijn 4e plaats op het NK, nu kampioen op dit toestel. RTK TH 2019 Bowie kleinOp sprong kwam hij slechts 0,1 punt te kort voor het podium en ook op brug zat hij nog een keer dichtbij met een 4e plaats.

19 juni 2019
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet