NK TH 2019 medaillesNa de diverse voorrondes, kwartfinales en halve finales hadden de turners van Gymnastiek Vereniging Best zich geplaatst voor 10 NK finales; 4 finales op de meerkamp en 6 toestelfinales. In het weekend van 25 en 26 mei werd er in Alkmaar gestreden om de felbegeerde titels. Voor GV Best werd dit een succesvol weekend, met twee keer eremetaal. Bram Versfeld is de nieuwe Nederlands Kampioen op de brug bij de Junioren I en Rens Manders won het zilver op sprong bij de Jeugd.

Meerkampfinales

Yannick Siauw, Rens Manders (beiden Jeugd), Bram Versfeld (Junior I) en Chris Sollie (Junior II) hadden zich gekwalificeerd voor de nationale finale op de meerkamp. Het was een zeer spannende finale en de turners zaten allemaal dicht bij elkaar. Na ieder toestel zag de tussenstand er weer anders uit. Rens haalde op vloer, ringen en sprong de hoogste score van de wedstrijd, maar dat was niet genoeg voor het podium. Na zes goed geturnde oefeningen eindigde hij op een mooie 6e plaats. Yannick werd in dezelfde categorie 10e, met name door goede oefeningen op het paard voltige en de ringen. Bram turnde fantastische oefeningen aan de brug en op het voltige paard. Met zijn 4e plaats in de eindstand miste hij het podium op een haar na. Hij heeft echter geen fouten gemaakt in zijn wedstrijd en hij mag dan ook trots zijn op deze hoge klassering. Chris had sinds de halve finales vorige maand geen enkele (af)sprong meer kunnen landen vanwege een kleine blessure, maar hij was er op gebrand om een goede finale te turnen. Zijn oefening op de rekstok was verreweg de beste van dit seizoen en dat gaf hem vleugels om vloer, met de vele schroeven en salto’s, door te komen. Helaas ging het op het voltige paard faliekant mis, terwijl hij deze oefening kan dromen. Uiteindelijk bezette Chris de 11e plaats en mag hij zich gaan opmaken voor het nieuwe seizoen bij de senioren.

NK TH 2019 handstand klein NK TH 2019 Chris

Toestelfinales

Bowie Scharten mocht deelnemen aan de finale op de ringen. Na een week van ziekte was hij gelukkig fit genoeg om te turnen. Hij liet een keurige oefening zien en eindigde daarmee op de 4e plaats. Yannick behaalde op ringen de zelfde klassering, met een nog kleiner verschil (0,05pt) met het podium. Hij had zich ook gekwalificeerd voor de finale op vloer. Twee jaar geleden won hij het zilver, maar nu moest hij met de 5e plaats genoegen nemen. Voor Rens leek een podiumplaats op sprong een zekerheidje, maar je moet het toch maar even doen op het moment suprême. Heel knap werd hij tweede van Nederland en dus kreeg hij het zilver omgehangen. Pas in de laatste ronde mocht Bram zijn oefeningen turnen op de brug. De concurrentie hield hem nauwlettend in de gaten, maar hij was ze allemaal de baas en won zelfs zeer overtuigend. Met een eerste plaats is hij de Nederlands Kampioen!

NK TH 2019 Bram goud brug NK TH 2019 Toestelfinales NK TH 2019 Rens zilver sprong

Bram Versfeld

Goud op brug

v.l.n.r. Yannick, Bram, Rens en Bowie


Rens Manders

Zilver op sprong

28 mei 2019
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet