Op zondag 12 mei mochten Meike van den Berk en Pien van der Vleuten afreizen naar Varsseveld om zich van hun beste kant te laten zien tijdens de halve finale van het NK turnen dames. Het doel van deze dag, een plekje veroveren in de finale, leek op voorhand een erg moeilijke opgave gezien het sterke deelnemersveld en de weinige kwalificatie plaatsen.

halve finale NK TD 2019 MeikeIn de categorie Jeugd II begon Meike voortvarend aan haar wedstrijd met een hele mooie en stabiele oefening op de balk welke haar de hoogste score van dit seizoen opleverde. Het vervolg op vloer en sprong was zelfs zo goed dat ze na 3 toestellen op een 8e plaats stond wat genoeg zou zijn voor een plaatsje in de finale. Vol vertrouwen ging Meike dan ook op naar haar laatste toestel, de brug ongelijk. Ze had nauwelijks zenuwen omdat dit toestel haar eigenlijk altijd goed afgaat. Dat bleek ook tijdens het eerste deel van haar oefening dat ze vlekkeloos uit wist te voeren. Maar tijdens de afsprong ging het helaas mis. Ze weigerde bij de salto af en deed deze pas na een tussenzwaai. Een duur foutje wat haar helaas een paar plaatsen deed zakken in het klassement en waardoor plaatsing voor de finale niet meer mogelijk was. Desondanks kan Meike terugkijken op een goede wedstrijd en een goed seizoen waarin ze toch maar mooi in die halve finale stond!

halve finale NK TD 2019 PienLater op de dag was het de beurt aan Pien van der Vleuten. Pien komt dit jaar voor het eerst uit bij de senioren en dat ze überhaupt in de halve finale stond was dus al een prestatie op zich. Bij de senioren zouden slechts 5 meisjes zich kunnen kwalificeren voor de finale dus Pien kon vrijuit turnen want dat leek een vrijwel onmogelijke opgave als eerstejaars seniore. Pien begon op brug met een goede oefening waarin ze haar wippertje + kip mooi doorturnde. Op balk turnde ze vervolgens een oefening met wat kleine wankelingen maar wist toch nog een redelijk goed punt te behalen. Daarmee waren de twee moeilijkste toestellen geweest en kon ze alleen nog maar stijgen in het klassement. Op vloer turnde Pien haar beste oefening van dit seizoen met een hele hoge arabier schroef met spagaatsprong als combinatie en ook haar overige sprongen en series waren van hoge kwaliteit. Uiteindelijk wist ze hiermee de op een na beste score op vloer van alle deelnemers te behalen en kwam ze slechts 0.05pt tekort voor de toestelfinale vloer op het NK waar alleen de nummer 1 zich voor kwalificeerde. Maar ze is hiermee dus wel 1e reserve geworden.
Pien schoot met haar score omhoog in het tussenklassement en zag zich na 3 toestellen terug op een 10e plaats. Haar laatste toestel was sprong. Een mooie half in heel uit met een kleine nahup leverde haar een 11.55pt op. Pien steeg daarmee weer wat plaatsen in het klassement en stond na 4 toestellen op de 6e plaats op slechts 0.1pt van de nummer 5. Daarmee is ze heel knap eerste reserve geworden voor de NK meerkampfinale.

Via onofficiële bronnen hebben we echter vernomen dat een van de andere meisjes niet mee kan doen waardoor Pien toch deel zou mogen nemen aan die finale. We moeten nog wachten op een officiële melding dus het is nog niet 100% zeker, maar dat zou een geweldige beloning zijn voor een heel goed seizoen!

15 mei 2019
Copyright © 2020 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet