Jeugd achtste finale 2019De regionale kwalificatiewedstrijden en kampioenschappen zijn achter de rug. Alle wedstrijdturners van Gymnastiek Vereniging Best hebbe zich geplaatst voor de nationale wedstrijden. 9 & 10 maart j.l. streek de bovenbouw neer in Amsterdam voor de 1/8 finale van het NK. Een aantal jongens moesten een week later al hun 1/4 finale turnen, terwijl de rest pas eind maart aan de beurt is.

Helaas waren niet alle jongens fit genoeg om deel te nemen in Amsterdam. Een blessure gooide roet in het eten en hun landelijke seizoen zit er in een klap op. Bij de jeugd verschenen daarom maar 3 turners van GV Best aan de start. Rens Manders turnde een solide wedstrijd, maar was op het voltigepaard de draag volledig kwijt. Hij plaatste zich echter makkelijk voor de volgende ronde. Kevin Giesberts turnt dit jaar voor het eerst in de keuze oefenstof en zit daarom in een ontwikkelingsjaar. Desondanks plaatste hij zich met de hakken over de sloot. Yannick turnde een nagenoeg foutloze wedstrijd en werd zelfs knap 4e.

Bij de junioren bleven er maar twee turners over. Sander Eickmans haalde met name op sprong en brug veel punten voor het eindklassement. Bram Versfeld scoorde op de brug zelfs het hoogste punt van de wedstrijd en werd uiteindelijk 6e. Beide heren hebben slechts een week om zich voor te bereiden op de 1/4 finale die zij in Hoofddorp mogen turnen.

Voor Jarno Jansen en Chris Sollie stond er een nationale kwalificatiewedstrijd op het programma. Over drie wedstrijden zullen de beste 12 turners zich kwalificeren voor de NK finale. Chris turnde nog niet zijn volledige programma, maar kwam nu al tot een 8e plaats. De oefeningen van Jarno waren nog niet helemaal stabiel. Junioren kwartfinale NK TH 2019Op sprong liet hij zoals altijd een sterke oefening zien en ook op de rekstok heeft hij al veel progressie gemaakt t.o.v. de regionale kampioenschappen. Mede door een grote fout op de brug kwam hij niet verder dan een 19e plaats. Gelukkig voor hem komen er nog twee kwalificatiewedstrijden.

Kwartfinale
Sander en Bram moesten een week later al weer voor de jury verschijnen. Sander begon matig aan zijn wedstrijd, maar kende een goede 'tweede helft'. Desondanks was dat niet voldoende om zich te kwalificeren voor de halve finale die op 13 april in Enschede geturnd wordt. Bram lukte dat wel. Hij veroverde namelijk de 5e plaats, met name door een sterk optreden op de brug, het voltigepaard en sprong. De onderbouw en de jeugdturners mogen op 30 en 31 maart in Purmerend hun 1/4 finale turnen. Daar vindt ook de tweede kwalificatiewedstrijd voor Jarno en Chris plaats.

 

20 maart 2019
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet