RK TD 2019 foto2Turnsters Meike van den Berk en Pien van der Vleuten hebben zich afgelopen weekend weten te plaatsen voor de halve finale van het NK Turnen Dames 3e divisie. Zaterdag 23 februari en zondag 24 februari vonden in Oisterwijk de regiokampioenschappen Brabant Oost plaats, welke tevens een kwalificatiewedstrijd was voor de halve finale. Vrijwel alle turnsters van GV Best hadden zich voor deze regiofinale weten te kwalificeren via de verschillende voorwedstrijden.

Op zaterdagochtend mochten de turnsters uit de categorie pupil 1 als eerste aan hun regiofinale beginnen. Op het toestel sprong liet Tessel van Boven een keurige salto zien en Nienke van den Biggelaar maakte zelfs een streksalto. Ziva Mutsaerts liet op het toestel rek zien dat haar kwalificatie voor de toestelfinale terecht was, want ook tijdens de regiofinale turnt ze keurig op dit toestel. Nienke Rokven en Lenne van den Oetelaar turnden hun balkoefening zonder te vallen uit. Lenne deed dit zelfs zo netjes dat ze een 12.200 scoorde. Op het toestel vloer liet Sanne van Adrichem zien hoe lenig ze is.  

RK TD 2019 foto4Wedstrijdronde twee was het de beurt aan Fienelot Piek, Meike van den Berk en Lotte de Laat. Fienelot, categorie instap, heeft tijdens haar regiofinale weer nieuwe doelen behaald. Zodra ze haar doel behaald om de overslag over de pegases te maken schiet haar puntentotaal nog verder omhoog. Lotte en Meike komen uit in de categorie Jeugd II. Lotte turnde een hele mooie, strakke vloeroefening waar ze hoog op scoorde. Op de overige toestellen liet ze helaas wat puntjes liggen. Meike wist op alle toestellen haar zenuwen onder controle te houden en eindigde uiteindelijk op een hele mooie 6e plaats en dus een plek in de halve finale!

De derde en laatste wedstrijdronde van zaterdag 23 februari was voor de pupillen 2 turnsters. Nienke van den Biggelaar had een erg goede dag en turnde alle vier de toestellen goed, waaronder een arabier flikflak salto op vloer. Eva Prinz wist haar brugoefening mooi door te turnen en een arabier dubbel flikflak te maken op vloer. Floor de Jonge bleef wederom staan op de balk en turnde op vloer voor het eerst de arabier flikflak. Emi Cheng turnde de derde wedstrijd op rij een keurige buikdraai tot horizontaal op het toestel brug. RK TD 2019 foto3Tegelijkertijd mochten Pien van der Vleuten en Maaike Nuys zich bij de senioren van hun beste kant laten zien. Van de circa 70 senior turnsters die Brabant Oost telt in de 3e divisie waren alleen de beste 36 geplaatst voor deze regiofinale. Dat hadden ze dus al mooi voor elkaar gekregen. Maaike heeft nog steeds veel last van een scheenbeenblessure, maar wist desondanks wederom een fantastische vloeroefening neer te zetten. Het onderdeel sprong moest ze helaas aan zich voorbij laten gaan. Pien is het hele seizoen al goed op dreef en weet in haar eerste jaar als senior hoge ogen te gooien. Ook vandaag liet ze weer zien dat ze nu al bij de besten van de regio behoort. Ondanks een val op balk wist ze als 7e te eindigen waarmee ze zich heel verdiend heeft gekwalificeerd voor de halve finale.

RK TD 2019 foto1Op zondag 24 februari vonden de toestelfinales plaats. Van GV Best hadden 4 turnsters zich hier voor weten te kwalificeren. Pupil I turnsters Sanne van Adrichem en Ziva Mutsaers mochten respectievelijk hun kunsten laten zien op de evenwichtsbalk en de rekstok. Helaas viel Sanne tijdens de warming up hard van de balk waardoor ze helemaal uit haar ritme was. Desondanks turnde ze toch haar wedstrijdoefening voor de jury maar het was helaas niet voldoende voor een medaille. Ziva turnde een goede oefening op de rekstok met hoge zwaaien en een mooie kip, en eindigde daarmee op een keurige 7e plaats.

Senior Pien van der Vleuten had zich geplaatst voor de sprongfinale. Met een mooie half in heel uit als eerste sprong en half in half uit als tweede sprong wist ze uiteindelijk op de 6e plaats te eindigen.

Op vloer was het erop of eronder voor Maaike Nuys. Haar oefening was zelfs nog mooier dan de dag ervoor en werd dan ook beloond met een hogere D-score. Ze wist daarmee ex-aequo op de 3e plaats te eindigen, maar omdat haar E-score lager was dan die van de andere turnster kreeg ze helaas geen medaille omgehangen.

Aan de andere kant van de zaal turnden de Jeugd meisjes hun wedstrijd. Helaas was Mirthe Bazelmans geblesseerd en kon ze niet meedoen. De 4 overige turnster hebben een goede wedstrijd geturnd, met name op de sprong over de pegasus deden de meiden het goed. Chloé Frishert liet een nette overslag zien. Marit Koopmans en Ise van den Wildenberg lieten op dat toestel voor de eerste keer een half-in-half-uit zien. De brugoefening van Ise van de Wal begon met een perfecte kip en ze turnde de hele oefening zonder stops uit. Ook de andere Ise heeft de kip inmiddels onder de knie.

Meike en Pien mogen de komende weken nog even hard gaan trainen om optimaal te kunnen presteren op de halve finale van het NK. Voor de overige meisjes zit het wedstrijdseizoen er al weer op en zij mogen zich alvast gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen met nieuwe elementen.

27 februari 2019
Copyright © 2020 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet