Rens Manders feb2019 kleinAl ruim zes jaar lang is Rens Manders uit Oost-, West- en Middelbeers drie keer per week in de turnhal in Best te vinden. Daar traint hij inmiddels 7,5 uur per week bij de wedstrijdselectie van Gymnastiek Vereniging Best samen met leeftijdsgenoten uit andere omliggende dorpen. In zijn jongere jaren was hij geen hoogvlieger en zagen we hem vaak terug onder in de uitslagen, maar daar is nu verandering in gekomen.

De bijna 14-jarige Rens heeft altijd hard gewerkt en doorgezet, ook als het tegen zat. Hij maakte in de training altijd veel beurten en ook tijdens de krachttraining deed hij altijd zijn best. Vorig jaar zagen zijn trainers hem al grote stappen maken en ze wisten waar hij toe in staat zou zijn. Rens bleef vertrouwen houden in zichzelf en het proces, luisterde naar zijn trainers en knokte door.

Zondag 20 januari j.l. vonden in Tilburg de regionale kampioenschappen turnen heren plaats, waar turners uit Noord-Brabant en Zeeland aan meedoen. Rens liet daar zes zeer stabiele oefeningen zien en op drie van de zes toestellen behaalde hij het hoogste punt. Met ruim 2 punten voorsprong won hij overtuigend het goud. Na jaren van ‘onzichtbaarheid’ mag hij zich na alle noeste trainingsarbeid nu zeer verdiend de regiokampioen van Noord-Brabant en Zeeland noemen.

De laatste weken heeft hij enkele nieuwe elementen aan zijn oefeningen toegevoegd. Zo was Rens de enige in zijn categorie die op sprong een tsukahara liet zien, maar ook op rekstok en vloer had hij de moeilijkste oefening van de groep. Volgens zijn trainers zitten er nog meer elementen aan te komen, wat betekent dat de rest van het land serieus rekening met hem moet gaan houden als hij zondag 10 maart de kwartfinale van het NK turnt in Amsterdam.

20 februari 2019
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door Yolknet